Politika

Zašto je Tus najavio da će Hrvatsko ratno zrakoplovstvo braniti nebo Crne Gore?

“U nedavnoj izjavi za “Slobodnu Dalmaciju“, Tus je najavio da će Hrvatsko ratno zrakoplovstvo, u ime NATO pakta, kontrolisati nebo Crne Gore. Takvu opciju, kako je on definiše, očito je neko razmatrao, ne znamo samo da li u Briselu, Vašingtonu, Zagrebu ili Podgorici”, istakli su iz Srpske liste.

Srpska lista je pozvala zagovornike ulaska u Evropsku uniju da se odreknu pristupanja NATO paktu, jer su evrounijatski liberali, socijalisti i demokrate raznih desnih, centrističkih i lijevih orijentacija obično pacifisti. 

“Jedino u Crnoj Gori navedene grupacije se ponašaju kao ratni huškači suprotstavljeni tradiciji i istoriji svoje države. Oni koji bi trebali biti pacifisti zaboravljaju da Rusija Vladimira Putina nije isto što i Jeljcinova, nego globalna sila bez koje se ne može savladati savremeni terorizam. Crna Gora je opkoljena problemima, prije svega unutrašnjim i svi njeni građani koji su željni mira i blagostanja znaju da je pogubno biti ruski neprijatelj i legitimna meta u slučaju sukoba Zapada i najveće države na svijetu”, ističe se u saopštenju.

Iz SL su kazali da su Crna Gora i oni koji su za NATO, i vojnu neutralnost, a i oni koji su, poput njih, za savez sa Rusijom. 

Send this to a friend