Politika

Zeković: Đukanoviću nije prvi put da ne poštuje sopstveni potpis

 

Kako navodi član predjedništva te partije Bojan Zeković, ulazak opozicije u vlast radi kontrole izbora, na šta je premijer, kako tvrdi, u januaru morao pristati u decembru je nazivao istorijskim i globalnim fenomenom.

“U Sporazumu koji je premijer potpisao jasno piše: „Politički subjekti iskazuju spremnost da zakone ili odluke od posebnog značaja usvajaju konsenzusom“. Dakle ili EPCG nije dovoljno značajna ili premijer ne poštuje sopstveni potpis, sve ostalo, što bi on rekao, nije ozbiljna politika, već politikanstvo”, navodi Zeković.

Zeković kaže da SDP neće dozvoliti da se korumpiranom parlamentarnom većinom krčmi najveće, trajno i nepovratno dobro kakvo je EPCG. 

“Takođe nije tačno, kako kaže premijer, da je oriđinal crnogorski da se o strateškim interesima odlučuje dogovorom, već dobra praksa u razvijenim demokratijama – kod nas i dio potpisanog političog sporazuma. Crnogorski oriđinal je da premijerov prvi saradnik rukovodi organizovanom kriminalnom grupom, dok se zbog grešaka njegove vlade premijerovom bratu plati 10 miliona eura naših para – to je oriđinal crnogorski”, poručuje Zeković.

Zeković dodaje da to što se premijer smije u live prvom saradniku i obavezi poštovanja potpisa nije ništa novo.

“Kaže da bi se “nasmijao u lice” onom  ko bi mu predložio da se o najvažnijim pitanjima odlučuje konsenzusom, iako je to dogovarao njegov zamjenik Marković, a on sam potpisao. To što se smije u lice prvom saradniku i obavezi poštovanja potpisa nije ništa novo.  Bivšeg prvog saradnika je ispratio u zatvor, sadašnjem se “samo smije u lice” jasno pokazujući svima da je njemu prvi saradnik jedino Prva banka”, zaključuje Zeković.

 

 

Send this to a friend