Fudbal

Božović nema dilemu: Samo je pobjeda dobar rezultat u meču sa Kazahstanom

Ekipa Ljubiše Tumbakovića u subotu će protiv reprezentacije iz nekadašnjeg Sovjetskog saveza odigrati drugi susret u ciklusu za Mundijal u Rusiji. Božović je istakao i da ga ne brinu povrede nekoliko standardnih prvotimaca.

“Utakmicu sa Kazahstanom moramo da dobijemo. To je preduslov za vjeru u dobar rezultat u celim kvalifikacijama i zbog toga ne smijemo da kiksamo. Povrede nisu ništa novo kada je u pitanju reprezentacija. Imali smo tih problema i ranije, imamo ih i sada. Mislim da i pored izostanaka važnih igrača posjedujemo kvalitet da savladamo Kazahstan. Dobro smo ih analizirali, stručni štab ništa nije prepustio slučaju i zbog toga sam i optimista po pitanju konačnog ishoda u predstojećoj utakmici”, rekao je Božović uoči večerašnjeg treninga nacionalnog tima.

Odbrana će biti slabija za dugogodišnjeg člana Marka Bašu. Fudbaler Lila povrijedio se prošlog vikenda u finišu meča sa Nansijem.

“Marka nažalost često nema zbog povreda, ali su ostali momci pokazali da su spremni da ga zamijene. Stefan Savić u kontinuitetu u Atletiku iz Madrida igra odlično, pored njega su tu i Žarko Tomašević i Marko Simić. Bili su odlični u prvoj utakmici u kvalifikacijama, kada smo osvojili bod u Rumuniji. 

Iako očekuje pobjedu, Božović opominje da Kazahstan nije slaba reprezentacija, što je dokazao u susretu sa Poljskom. Naročito je istakao dvostrukog strijelca u susretu sa Poljskom Sergeja Kizničenka.

“Iznenadili su Poljake, a nadam se da ćemo mi biti pravi u subotu i izbjeći neugodnosti. U današnjem fudbalu nema lakih rivala i zbog toga ćemo sa maksimalnom koncentracijom ući u duel protiv Kazahstanaca. Kizničenko je odličan igrač, ima dobru tehniku, snažan šut. Ipak, moramo igrati ofanzivno, treba nam gol i to što prije, kako bi lakše igrali u nastavku utakmice”, poručio je Božović.

Crna Gora i Kazahstan će se sastati u subotu od 18 sati na stadionu pod Goricom.

Send this to a friend