Fudbal

Brnović: Volio bih umjesto mene da dođe neko ko će povesti ekipu na neko veliko takmičenje

Crna Gora je nakon preokreta poražena na svom terenu 3:2 i tako je ostala bez šansi da se plasira na EURO.

– Prvo poluvrijeme je bilo onako kako smo željeli. Bilo je odlično, bez zamjerki, ali na poluvremenu se vidjelo da su pojedini igrači umorni. Zakasnili smo sa prvom zamjenom, primili smo gol na glup način. Ipak, fizički nijesmo mogli da im pariramo u drugom poluvremenu. Nijesmo zaslužili da izgubimo. Reprezentacija Crne Gore je odigrala samo jednu lošu utakmicu u ovim kvalifikacijama, a to je protiv Austrije u Beču – rekao je Brnović.

Selektor smatra da Mirko Vučinić nije trebalo da bude isključen.

– Mislim da Mirko nije napravio faul, nije smio tako da postupi. Nema opravdanja kada god se dobije crveni karton, a onda sam i ja pogriješio, burno sam reagovao. Možda sam i ja kriv za treći gol – dodao je Brnović.

Brnović je naveo da je Mandić najteže podnio poraz.

– Žao mi je najviše zbog Mandića, imao je veliku šansu za 3:1, eto ga u svlačionici plače. Ipak, to je fudbal, pokušaćemo da odigramo dobro i protiv Rusije, želimo da ostvarimo što bolji rezultat – izjavio je selektor našeg tima.

Brnović je rekao da ne razmišlja još o ugovoru te da će nakon meča sa Rusijom razgovarati o tome.

– Meni ističe ugovor, ali uopšte ne razmišljam o statusu. Razmišljam samo o Rusiji, moramo da pokušamo da izvučemo povoljan rezultat. Što se tiče dalje, ne znam… Volio bih da umjesto mene dođe neko ko će povesti ekipu na neko Evropsko ili Svjetsko prvenstvo. Maksimalno profesionalno ću odraditi do kraja, vidjećemo šta će se desiti – zaključio je Brnović.

Send this to a friend