Fudbal

Esteban Saveljić: Sa oduševljenjem bih zaigrao za zemlju svojih predaka!

Nedavno je predsjednik FSCG Dejan Savićević najavio da ukoliko dobije pasoš, da bi Saveljić mogao da debituje u junu u prijateljskom meču protiv Danske u junu.

– Mnogo bih volio da igram za Crnu Goru. Ta ideja me stvarno oduševljava jer je to zemlja mojih predaka. Očekujem da me neko iz Fudbalskog saveza pozove da razgovaramo i donesemo najbolju moguću odluku- kazao je Saveljić za Informer CG.

Koliko ste upućeni u kvalitet ekipe i rezultate?

– Znam da su dobri u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, koje će se sljedeće godine održati u Francuskoj. Vidio sam da igraju na visokom nivou i da u reprezentaciji ima veoma kvalitetnih igrača.

Vaš otac je porijeklom iz Crne Gore, da li ste razgovarali sa njim o mogućnosti da igrate za “sokolove”?

– Nisam još pričao sa njim. To je ipak moj izbor. Sve je sada na nivou ideje i želje, ali kada se javi prava mogućnost, onda ću razgovarati i sa ocem.

Da li znate ko su Predrag Mijatović i Dejan Savićević?

– Naravno, dobro znam ko su Mijatović i Savićević. Oni su legendarni igrači iz Crne Gore, poznati u cijelom svijetu. Nikada nisam imao priliku da ih gledam uživo, ali sam gledao snimke njihovih utakmica i oduševljen sam.

Legendarni crnogorski fudbaler Niša Saveljić vam je rođak. Koliko znate o njegovoj karijeri?

– Bio je odličan igrač, sjajan defanzivac. Igrao je u velikim klubovima, ali sam imao prilike da ga gledam samo na snimcima.

Da li ste ikada bili u Crnoj Gori?

– Nisam nikada, ćak ne znam ni jezik, ali bih veoma volio da dođem i posjetim zemlju odakle potiče moja porodica. Čuo sam da je izuzetno lijepa i da je narod veoma prijatan.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Bp
Gost
Bp

Saveljići su porijeklom iz
Saveljići su porijeklom iz Bjelopavlića.

Niksicanin
Gost
Niksicanin

Svaka cast… ali SKULETIC:Svaka cast… ali SKULETIC: SA ODUSEVLJENJEM NECU DA IGRAM SA CRNU GORU,I AKO SAM RODJEN I ODRASTAO U NJU JA SAM SRBIN!!! mislim da je tuzno da je nekome milija neka druga zemlja od zemlje dje je rodjen. Ali doduse ne trebaju nam takvi, DOBRO DOSAO ESTEBANE SVAKA CAST! i veliko postovanje njegovim roditeljima sto nisu zaboravili… Više »

Dragos Rados
Gost
Dragos Rados

Ne bih nikome iluzije daNe bih nikome iluzije da razbijam, ali boli Estebana zanoktica za CG fudbal i zemlju predaka rodjaci. Da je Esteban na nivou koji bi mu zasluzio poziv u Argentinsku reprezentaciju, to bi bilo to, i to je ok. Marketing i propaganda, nista vise od toga. Nemojte da se loziimo bez potrebe, nije dobar look. Bolje bi… Više »

Anonimni
Gost
Anonimni

Hvala ti sto si nas
Hvala ti sto si nas obavijestio kako Esteban razmislja, ocigledno da ti bolje znas i od njega samog. Velika je muka na tebe, znam, nije ti ga lako.
PS poradi na pravopisu, prilicno je jadan.

ihaveadream
Gost
ihaveadream

ima da se osvoji svjetsko
ima da se osvoji svjetsko prvenstvo sa Estebanom a onda ćemo sveti pehar prinijet našem mirašu i našoj svetoj CPC… Duklja ima da se digne iz prašine a posrbice, bošnjaci, albanci i ostali mogu da crknu od muke.

Anonimni
Gost
Anonimni

Postojace dok nas je sirom
Postojace dok nas je sirom svijeta, dok svoju đecu ucimo odakle su, dok smo spremni kad god zatreba da dođemo da je branimo i bice vjecna .

lelek
Gost
lelek

E vazda li se nađe neka ugasa
E vazda li se nađe neka ugasa kao ovaj anonimni dolje, da nam posoli pamet ko smo i što smo. Izrodi. A vuci se vucib…. jedna nepismena. AJMO Estebane, AJMOOOOOOOOOOOO!!!!!!!!!!!!!

tata
Gost
tata

maknut pretalentovanog
maknut pretalentovanog volkova i metnut estebana u paru sa basom savicem i tomasewicem i nebi nam bog otac metnuo gol

DUKLJA
Gost
DUKLJA

DOBRO DOŠA DOMA!
DOBRO DOŠA DOMA!

Primorac
Gost
Primorac

Vječna je Crna Gora zbog
Vječna je Crna Gora zbog.Svaka pomoć je dobrodošla ali tek kad Brnović ode.

Send this to a friend