Fudbal

FOTO: Otvorena Kuća fudbala, za osam godina investirano 13 miliona u infrastrukturu

Na svečanosti koja je priređena na Dan nezavisnosti Crne Gore, otvaranju Kuće fudbala prisustvovali su predsjednik Svjetske fudbalske asocijacije (FIFA) Đani Infantino, potpredsjednik Evropske fudbalske asocijacije (UEFA) Anhel Maria Viljar, predsjednik Fudbalskog saveza Crne Gore Dejan Savićević, premijer Crne Gore Milo Đukanović i gradonačelnik Podgorice Slavoljub Stijepović. 

Svečanosti su prisustvovali i predstavnici fudbalskih saveza nekoliko evropskih zemalja, kao i proslavljeni fudbaleri Davor Šuker, Zvonimir Boban i Predrag Mijatović. Tu su bili i reprezentativci Crne Gore, članovi stručnog štaba, kao i članovi nacionalnog saveza. 

Predsjednik FIFA-e Đani Infantino iskazao je zadovoljstvo što je danas u Crnoj Gori. 

“Danas je jedan poseban dan, deset godina od nezavisnosti, pokazali ste da ste za deset godina uspjeli napraviti jednu uspješnu zemlju. Takođe, ovo je važan dan, jer ćemo otvoriti Kuću fudbala, a Kuća fudbala je jedan od simbola šta Crna Gora može uraditi. Ova Kuća fudbala će predstavljati jedan korak za razvoj fudbala u Crnoj Gori”, kazao je Infantino. 

Predsjednik Fudbalskog saveza Crne Gore Dejan Savićević zahvalio se FIFA-i i UEFA-i na finansijskoj pomoći, ali i upravi grada Podgorice na ustupljenom zemljištu za izgradnju terena i Kuće fudbala. 

“Kuća fudbala se sastoji od 3.784 metra kvadratna. U sklopu nje se u suterenu nalaze garažni prostor, ekonomat i vešeraj. Zatim, u prizemlju recepcija, pres-sala, sala za sastanke i prostorije buduće televizije FSCG. Na prvom i drugom spratu su sale za sastanke i kancelarijski prostor u kojima će svoje aktivnosti obavljati administracija saveza i sve reprezentativne selekcije. Izgradnja Kuće fudbala je nastavak kontinuiranog ulaganja u crnogorski fudbal. U proteklih osam godina FSCG je u saradnji s FIFA-om i UEFA-om investirao skoro 13 miliona eura u infrastrukturu”, poručio je Savićević.

Send this to a friend