Fudbal

Juveov najgori start u istoriji: Džeko i Pjanić za slavlje Rome

Juventusov najgori start u istoriji i činjenica da su prvi put izgubili u dva kola na početku šampionata, nije najveća briga za navijače, već očajna igra šampiona u Rimu.

Roma je potpuno dominirala mečom, a Juventus je tek u finišu stvorio neke šanse i dao gol iz greške igrača domaćih. Sa druge strane Rimljani su držali loptu i bili konstantna opasnost po Bufona, ali na gol su čekali sve do 61. minuta. Tada je majstor Miralem Pjanić dobio slobodan udarac na 18 metara od gola, a izveo ga je tako dobro da ni veliki Điđi Bufon nije ni mrdnuo.

Stvari su se dodatno iskomplikovale za Juve kada je Evra dobio drugi žuti karton u 78. minutu, a samo minut kasnije Džeko je dao gol za 2:0. Reprezentativac BiH fenomenalno se u skoku izborio za prostor protiv Kijelinija i iznenadio je glavom Bufona.

Nadu Juventusu donio je Dibala, nakon dobrog trka i asistencije Pereire, međutim šampion nije se uspio spasiti iako je Bonući u finišu sjajno šutirao glavom ali je Šćešni još bolje reagovao.

Roma je nakon remija na startu upisala pobjedu, dok je Juventus poražen na Olimpiku poslije neuspjeha u meču sa Udinezeom.

Send this to a friend