Fudbal

Kaljari iznenadio Fiorentinu, ali je opstanak daleko, Napoli razbio Samp

Fiorentina je mislima očigledno u polufinalu Lige Evrope, pošto ljubičasti nijesu bili ni blizu uobičajnog nivoa, pa su na kraju ispraćeni zvižducima sa terena. Farias i Duje Čop napravili su šou odbrani tima iz Firence u kojoj je igrao Stefan Savić i potpuno su zasluženo stigli do tri boda. Hrvatski fudbaler dao je dva gola, a kod oba je asistent bio Farijas. 

Čop je drugi gol postigao tako što je predivnim lažnjakom izbacio Savića. U finišu meča Farias je maestralnim solo prodorom prešao preko pola terena, izbacio nekoliko igrača Fiore i radovao se fenomenalnom pogotku. Mogao je Kaljari postići još koji gol iz kontranapada, ali je Neto dobro reagovao. Jedini gol za Fiorentinu dao je Đilardino na asistenciju Vargasa.

Ovim porazom Fiorentina je ugrozila je plasman u Ligu Evrope pošto Đenova i Torino imaju samo dva boda manje, a Inter je na minus četiri. Ipak ekipa Vinćenca Montele osvajanjem Lige Evrope igrala bi Ligu šampiona naredne sezone i to je sada prioritet.

Napoli je u posljednjem meču dana pobijedio Sampdorju 4:2 i iskoristio kikseve rimskih timova i potpuno se vratio u igru za Ligu šampiona. Napolitanci imaju tri boda manje od Lacija, a dva su iza Rome.

Sapmdorija je povela u Napulju autogolom Albiola, ali je onda sa četiri vezana gola domaći sastav obezbijedio pobjedu. Gabiadini, Iguain, Insinje i ponovo Iguain sa bijele tačke osigurali su trijumf Napolija. Mjurijel je u samom finišu smanjio na 4:2. 

Sampdorija je ostala na 50 bodova i na minus osam je od Lige šampiona, ali drži peto mjesto koje vodi u Ligu Evrope.

Send this to a friend