Fudbal

Kup Njemačke: Trećeligaš namučio Borusiju Dortmund

Borusija Dortmund je savladala Dinamo u gostima sa 2:0. Nijesu Klopovi izabranici oduševili, a gol su postigli nakon velike greške kapitena Drezdena.

Hefele je u 50. minutu neshvatljivo pogriješio, poklonio je loptu Imobileu, tačnije odlično je centrirao za igrača Dortmunda, koji je bio neumoljiv. 

Ipak, Dinamo Drezden je odlično parirao Bundesligašu, imao je prije tog pogotka bolje šanse za gol, ali i odmah nakon gola veliku priliku, ipak, u samoj završnici nije bila domaća ekipa ubojita. Takođe je oštećena domaća ekipa, kada je u prvom dijelu napadač Dinama krenuo sam na gol, a sudija ga zaustavio zbog nepostojećeg ofsajda.

Nova kazna za propuštene prilike stigla je u 90. minutu, kada je tačku na meč stavio Imobile na asistenciju Blaščikovskog.

Navijači Dortmunda neće mnogo slaviti, jer je Marko Rojs morao da napusti teren u 25. minutu zbog bola u članku lijeve noge. Ipak, Rojs se tokom drugog dijela pridružio saigračima na klupi, tako da se pretpostavlja da je najbolji igrač Dortmunda prošao bez teže povrede.

Leverkuzen se takođe plasirao u četvrtfinale, ali tek nakon produžetaka. Leverkuzen je na svom terenu u produžecima sa 2:0 savladao Kajzerslautern.

Rezultati:

Alen – Hofenhajm 0:2 (0:1)

Polanski 16, Voland 56.

Leverkuzen – Kajzerslautern 0:0 nakon produžetaka 2:0

Kalhanoglu 102, Kisling 113.

Dinamo Drezden – Borusija Dortmund 0:2 (0:0)

Imobile 50, 90.

Frajburg – Keln 2:1 (2:0)

Ujah (ag) 18, Darida 19. – Dejverson 89.

Send this to a friend