Fudbal

Real lako pobijedio Bilbao, Valensija konačno slavila

Tim Zinedina Zidana je prilično lako stigao do tri boda protiv Baskijaca. Ronaldo je otvorio meč pogotkom u trećem minutu, nakon lijepog prolaska po lijevoj strani i savršeno preciznog udarca u dalji ugao.

Gosti su izjednačili samo sedam minuta kasnije. Greška Varana prevarila je Navasa, pa je Eraso dobio gol na tacni ubacio je u nebranjenu mrežu.

Presudio je gol Hamesa Rodrigesa. Kolumbijac je sa ivice šesnaesterca lijepo pospremio loptu u sam ugao za 2:1. Do kraja poluvremena upisao se i Kros na asistenciju Ronalda.

Varan je sedam minuta prije kraja dobio drugi žuti karton, Bilbao je krenuo naprijed u pokušaju to da iskoristi, međutim uslijedila je dobra akcija Madriđana. Lukas je sa desne strane odlično centrirao, Ronaldo se u prijemu oslobodio čuvara i snažnim udarcem potvrdio pobjedu svog tima. Gosti su do kraja ublažili poraz preko Elustonda koji je sjajnim trzajem postigao gol glavom za 4:2.

Real je na minus jedan od Barselone, ali ima dva meča više. Bilbao je ostao šesti, ali bi mogao da izgubi poziciju koja vodi u Ligu Evrope, pošto prijete Selta i Eibar.

Viljareal je savladao Malagu na svom terenu minimalnim rezultatom.

Odlučujući trenutak odigrao se u 18. minutu, kada je Soldado matirao golmana gostujuće ekipe.

Valensija je nakon preokreta savladala Espanjol na domaćem terenu i tako, prvi put od 7. novembra prošle godine, upisala tri boda u Primeri.

Espanjol je poveo preko Duartea, a Negredo i Čerišev su preokrenuli i tako konačno donijeli “slijepim miševima” važna tri boda u Primeri.

Rezultati:

Real Madrid – Bilbao 4:2 (3:1)

Ronaldo 3, 87, Rodrigez 37, Kros 45. – Eraso 10, Elustondo 90.

Viljareal – Malaga 1:0 (1:0)

Soldado 18.

Valensija – Espanjol 2:1 (0:0)

Negredo 71, Čerišev 76. – Duarte 52.

Send this to a friend