Fudbal

Remi Sautemptona i Totenhema, dva gola Pelea

Remi kome se sigurno nijesu obradovali ni Kuman ni Poketino, najviše radosti donio je fudbalerima Liverpula i Sitija. Totenhem i Sautempton su sada praktično izgubili šansu da se bore za Ligu šampiona pošto četiri kola prije kraja imaju šest, odnosno sedam bodova manje od građana, a Liverpul će pobjedom nad VBA moći da ih preskoči i zauzme peto mjesto.

Sautempton je u većem dijelu meča bio bolji tim i poveo je u 29. minutu. Grešku veznog reda Totenhema i odbrane kaznio je odlični Gracijano Pele koji se sjajno snašao i loptu pored defanzivca Totenhema špicom poslao u mrežu.

Poravnao je Lamela u 43. minutu. Bio je to centaršut na peterac, Kejn je loše zahvatio loptu, a Lamela je bio na pravom mjestu i uz malo sreće glavom je poslao u mrežu loptu za 1:1.

U 65. minutu Pele je opet doveo Sautempton do prednosti. Ovaj put je fenomenalno skočio i glavom sa sedam metara zatresao mrežu za 2:1. Reakcija Totenhema bila je sjajna, dobra akcija u 70. minutu koju je Čadli vrlo lijepo pospremio u mrežu preciznom dijagonalom za 2:2.

Ovim bodom Sautempton je izjednačio sopstveni rekord po broju osvojenih poena u Premijer ligi.

Send this to a friend