Fudbal

Roma sa desetoricom do remija protiv Juventusa

Posljednjih pola sata donekle su ispravili izuzetno dosadnih prvih 60 minuta duela između Rome i Juvea. Crno-bijeli su bez Pogbe i Pirla krenuli u formaciji 3-5-2 i ta petorica u sredini odradili su fenomenalan posao tako da su praktično potpuno neutralisali Romu koja u napadu gotovo da nije postojala.

Najveće uzbuđenje u prvom poluvremenu priredio je Manolas i to svom golmanu De Santisu. Grčki defanzivac je jednu loptu izbacio u korner ali toliko blizu stative da se poigrao sa živcima saigrača i navijača.

Već na startu drugog dijela šansa za Juventus. Loš pas vezista Rome stigao je do Morate koji je dodao Vidalu ali je lopta nakon šuta Čileanca otišla pored gola. 

U 62. minutu momenat koji je promijenio ritam meča. Torosidis je dobio drugi žuti karton pošto je srušio Vidala. Tevez je uzao da šutira slobodan udarac i izveo ga je sjajno, pogodivši ugao De Santisovog gola za 0:1.

Juventus je mogao da dotuče rivala, ali iako je imao brojčanu prednost odlučio je da se povuče. Roma je sa desetoricom stvorila pritisak i na kraju došla do boda. Nakon jednog slobodnog udarca Keita je glavom ubacio loptu u peterac a Markizio je proslijedio u gol.

Do kraja je Roma pokušavala ali nije bilo velikih uzbuđenja ni na jednoj strani terena pa je razlika između vodećih timova Serija A ostala ista. Torinski tim ima devet bodova više.

Send this to a friend