Fudbal

Tumbaković: Šansa za sve da se nametnu

A i B selekcija odigraće sjutra u Podgorici kontrolni meč, koji će imati humanitarni karakter.

Tumbaković je kazao da stručni štab sjutrašnjim duelom nastavlja selektivni proces. 

“Biće to prilika da vidimo veću grupu igrača, koja je interesantna za A selekciju. Iz tog razloga je i organizovana ova utakmica, koja ima humanitarni, ali i selektivni momenat. Velika grupa igrača iz objektivnih razloga neće biti u funkciji okupljanja, ali će druga dobiti prostor i biti na selektora B selekcije Mojaša Radonjića i stručnog štaba A selekcije. Očekujem interesantnu i dopadljivu utakmica, korektnu i fer”, rekao je Tumbaković na konferenciji za novinare. 

On je kazao da je bilo planirano da igrači imaju određenu minutažu, od 30 do 60 minuta.

“Puno toga se promijenilo i taj plan će doživjeti korekciju. Vodimo računa, imajući u vidu veliki odliv igrača,da u nedjelju igramo novu utakmicu”, kazao je Tumbaković.

On je, odgovarajući na pitanje kako su se uklopile novajlije i koliko će dobiti priliku da igraju, kazao da će Emrah Klimenta sjutra igrati za B tim.

“Na toj poziciji imamo veću grupu igrača, a želimo da ih sve vidimo kroz proces igre. Želimo da i Filip Stojković, koji je u A selekciji, igra što više, ali i da Klimenta dobije dovoljno vremena da pokaže kvalitet”, rekao je Tumbaković.

On je naglasio da su male šanse da se povrijeđeni igrači oporave do nedjelje i duela sa Turskom, neželeći da “iz objektivnih razlooga” saopšti koji su to igrači.

Selektor B reprezentacije Mojaš Radonjić kazao je da je sjutrašnja utakmica u službi A reprezentacije. 

“Tako ćemo da sastavimo ekipu, da vidimo koliko neki igrači mogu i koji je to nivo. Bitna je A reprezentacija i utakmica je zato organizovana. Iza nas u mladoj reprezentaciji je godina takmičenja, znam svaki igrač koliko može i zato je nama utakmica manje bitna nego A selekciji, koja je u procesu stvaranja”, rekao je Radonjić.

On je kazao da je mladim igračima utakmica velika šansa za pokažu šta znaju.

“Šansa igračima koji su na spisku A selekcije da se dokažu i ostanu u njoj, a i igračima u B selekciji da dobrom igrom zasluže poziv i pređu tamo”, rekao je Radonjić.

Duel pod Goricom počeće u 20 sati i 15 minuta.

Saopšteno je da će sav prihod sakupljen od prodaje ulaznica Fudbalski savez uplatiti na račune Dječijeg doma Mladost iz Bijele i Zavoda Komanski Most iz Podgorice. 

Send this to a friend