Fudbal

U19: Portugal bolji od Crne Gore

Izabranici Aleksandra Miljenovića nisu uspjeli da, nakon remija u susretu koji je odigran u utorak, pruže bolju igru i upišu bolji rezultat u današnjem susretu koji su odlično otvorili i imali šansu već nakon tri minuta igre.

U izglednoj prilici našao se vezista Benfike Oliver Šarkić koji je bio oči u oči sa golmanom protivnika ali nakon driblanja golmana nije uspio da sačuva loptu u terenu.

Domaćin je do prednosti došao sa penala u desetom minutu susreta – siguran izvođač prestrogo dosuđene najstrožije kazne nakon starta Uskokovića bio je Serhio Ribeiro. Portugalci su 18 minuta kasnije duplirali prednost još jednim udarcem Ribeira sa “kreča”.

Miljenovićevi izabranici odgovorili su u 33. minutu preko Cmiljanića, koji je sa sedam metara prebacio gol nakon dodavanja Vukčevića. Već u narednom napadu Rudović je odlično šutirao sa ivice kaznenog prostora i propisno namučio golmana domaćin da sačuva svoj gol.

Naša selekcija veći dio drugog poluvremena odigrala sa igračem manje pošto je Banović u 48. minutu dobio drugi žuti karton. Brojčanu prednost domaćin je materijalizovao u 53. minutu preko Hote koji je glavom pogodio sa osam metara.

“Sokolići” su smanjili prednost Portugala u dva minuta kasnije pogotkom Rudovića koji je iskoristio odlično dodavanje Lončara i lob udarcem zatresao mrežu protivnika.  Konačan rezultat susreta postavio Žil Dijaz u 78. miuntu susreta.

Konačan rezultat susreta previsok je u odnosu na ono što je prikazano na terenu u današnjoj utakmici. Odlično smo ušli u meč, imali dvije stopostotne šanse da bi sudija svirao dva penala za domaćina, zbog kojih se selektor protivnika izvinio nakon susreta. Na samom startu nastavka dobili smo i crveni karton i tu je utakmica praktično bila završena, jer su Portugalci i bolji i kvalitetniji tim, što im je omogućilo da bez problema privedu utakmicu kraju. Mi smo pokušavali da im pariramo pa smo uspjeli da smanjimo rezultat preko Rudovića, da bi domaćini postigli još jedan gol kada smo bili sa dva igrača manje u polju jer je Andrija Vukčević bio van terena zbog povrede. Imali smo danas i peh da zbog povreda na današnjem meču nisu mogli da nastupe Stefan Vukčević i Luka Maraš, kao ni na Mihaila Perovića koji se nakon prvog meča vratio u klub… Tako su neki igrači morali igrati do kraja meča iako su zbog premora i povreda tražili zamjene. Danas nas je zadesilo mnogo problema na koje objektivno nismo mogli uticati koji su doprinijeli da se današnji meč završi na ovaj način, rekao je Miljenović.

Portugal – Crna Gora 4:1

Mafra – Gradski stadion.

Sudija: Žoze Kiteiro (Portugal).

Strijelci

1:0 – Ribeiro (p) 10

2:0 – Ribeiro (p) 28

3:0 – Hota 53

3:1 – Rudović 55

4:1 – Žil Dijaz 78

Žuti kartoni

Kukuličić – Crna Gora

Crveni karton

Banović – Crna Gora

Portugal: Žoao Košta, Ruben Dijaz (Ivanildo Fernandeš), Žoao Lima, Serhio Ribeiro, Renato Sančez (Alešandre Silva), Ruben Maćedo (Dalsio Gomeš), Jože Gomeš, Fernando Fonseka (Žil Dijaz), Hota, Rui Moreira (Žilson Košta), Andre Horta (Pedro Rodrigez).

Crna Gora: Matija Šarkić, Dragan Grivić (Momčilo Rašo), Andrija Vukčević, Marko Banović, Anđelo Rudović, Boris Cmiljanić (Stefan Milošević), Oliver Šarkić, Filip Kukuličić (Nicola Nilović), Dejan Kotorac, Stefan Lončar, Luka Uskoković. 

Send this to a friend