Fudbal

VIDEO: “Nebo se otvorilo, stadion je eksplodirao”!

Beogradski tim, koji je kao prvak Jugoslavije učestvovao u eminentnom evropskom takmičenju, nakon trijumfa u Minhenu (2:1), gubio je na tadašnjoj “Marakani”, a sadašnjem stadionu “Rajko Mitić” 2:1 sve do posljednjeg minuta, kada je Klaus Augentaler autogolom poslao Zvezdu u finale Kupa šampiona.

Tada je čuveni komentator Milojko Pantić uzviknuo rečenicu, koja je i dvije i po decenije kasnije u ušima svih navijača Crvene zvezde. Kazao je “Nebo se otvorilo, stadion je eksplodirao”.

Bilo je to fantastična generacija, koja je osvojila titule evropskog i svjetskog prvaka, ali je raspad Jugoslavije spriječio da možda i duže dominira fudbalom na Starom kontinentu.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Anonimni
Gost
Anonimni

Vratilo se tada i na penale uVratilo se tada i na penale u Bariju za sve propuštene šanse i sve nepravde. I za sav trud generacija igrača i za svo bodrenje armije navijača. Moralo je nekad, moglo je i ranije… a onda rat i sankcije staviše katanac na sve. Onakav fudbal kakav je Zvezda igrala rijetko se viđa. Poneka generacija… Više »

eh...
Gost
eh...

Kakva utakmica, imalo me jeKakva utakmica, imalo me je srce okinut na par Bajernovih šansi (i stativu) na 1:2. Zadnjih 15 minuta totalna ludnica – napadaju otvoreno i jedni i drugi, sijevaju kontre. Osvetismo se Bajernu za 1979. Dijete sam bio ali se odlično sjećam te 79-e, razbijanja i ludnice – posle 0:2 u Minhenu vodimo 3:0 u BG, a… Više »

Kotor
Gost
Kotor

Bio tada na stadionu,i danas se najezim kad pogledam video.
Bio tada na stadionu,i danas se najezim kad pogledam video.

Send this to a friend