Fudbal

VIDEO: Titula je blizu: Čelsi jači od “đavola”

Čelsi sigurno hita ka tituli. Nakon pobjede protiv Mančester junajteda Murinjova ekipa je pobjegla na 11 bodova “crvenim đavolima”, a od Arsenala ima deset bodova više.

Potrebno je da se desi malo čudo kako bi Čelsi ostao bez titule u posljednjih pet kola, s tim što “plavci” imaju i meč manje, tako da će do kraja sezone odigrati šest mečeva. Ipak, u fudbalu je sve moguće.

Što se tiče same utakmice Junajted je bio bolji u prvih pola sata. Dominirali su na terenu Van Galovi izabranici, ali stvorili su malo prilika. Tačnije jednu treba izdvojiti, kada je Runi u četvrtom minutu iz izgledne pozicije snažno šutirao, ali zatresao je spoljni dio mreže.

Čelsi je strpljivo čekao pravu priliku i šansu da iz kontre ugrozi gol Junajteda. U 38. minutu jednu takvu šansu Čelsi je pretvorio u gol i ispostavilo se riješio meč. Nakon sjajne akcije i asistencije Oskara petom Azar je kroz noge proturio loptu De Hei za veliko slavlje “plavaca”.

U prvom minutu nadoknade dobru priliku imao je Falkao, ali je maksimalno koncentrisan bio Kurtoa. U nastavku Čelsi je kontrolisao meč, a u 54. minutu Azar je mogao da udvostruči prednost domaće ekipe, kada je pogodio stativu iz dosta teške pozicije, iskosa sa lijeve strane.

Najbolju šansu za poravnanje rezultata imao je Falkao u 77. minutu. Napadač Junajteda šutirao je iz šesnaesterca, a stativa je spasila Čelsi.

Čelsi – Mančester junajted 1:0 (1:0)

Azar 38.

Send this to a friend