Košarka

Bartomeu: Rješenje spora na sudu

Sukob između Evrolige i FIBA biće riješen na sudu kazao je prvi čovjek Evrolige Đordi Bartomeu.

Jučerašnji sastanak čelnika dvije organizacije nije donio nikakvo rješenje tako da Bartomeu kaže da će treća strana odlučivati.

“Čitava stvar će se najvjerovatnije riješiti na sudu i to je posao Evropske komisije. Možemo da izgubimo ili pobijedimo, ali biće katastrofa ako izgubimo, jer to znači da nećemo imati stabilan sistem takmičenja. FIBA se ne pita za sve sama kao što se FIFA pita u fudbalu. Situacija nije dobra jer FIBA želi da uradi ono što smo mi već uradili. Rekao sam im “uvukli ste nas u haos”, rekao je Bartomeu i objasnio kako se došlo do ovakve situacije.

“Ponudli su mnogo novca velikim klubovima i oni su ih odbili, a onda je FIBA odlučila da promijeni svoje pristup u sportskim kriterijumima. I ponovo su ih klubovi odbili, a potom su počeli sa prijetnjama i upozorenjima. Situacija nije jednostavna. FIBA je imala spor između nacionalnih saveza i timova, a sada imaju sa Evroligom. Ukoliko Real Madrid igra Evroligu sve je u redu, ali ako Valensija igra Evrokup, oni će kazniti Španiju. Pa da li je onda Evroliga prihivatljiva, a Evrokup koji organizuje isto tijelo nije?”, istakao je prvi čovjek Evrolige.

Send this to a friend