Košarka

Foto, Video: Cedevita srušila san o Evroligi

Šteta, velika šteta. “Plavi” su bili blizu elitnog takmičenja, vodili 2:0 u pobjedama, ali je Cedevita sa tri vezana trijumfa na kraju zasluženo otišla u finale regionalnog takmičenja i, što je mnogo važnije, u Evroligu dogodine.

Vodila je Cedevita tokom većeg dijela utakmice večeras u fenomenalnoj atmosferi “Morače”.

Koristili su sve šanse preko razigranih Bilana i Tomasa u prvom poluvremenu i sa šest razlike otišli na veliki odmor.

Budućnost je konstantno jurila minus, bila u nekoliko navrata na korak do izjednačenja, ali je uvijek nedostajao taj završni udarac, da utakmicu okrenu na svoju vodenicu.

Veliki broj grešaka u posljednjoj četvrtini, kao i čak devet promašenih penala, naspram samo dva sa druge strane, uticale su na konačan ishod.

Budućnost će sljedeće sezone, kao i ove igrati u Evrokupu, dok Zagrepčane čeka nastup u elitnom evropskom takmičenju.

Po 13 poena dali su Planinić i Rejnolds, dok je poen manje dodao Savović.

Sa druge strane, 16 koševa Bilana, 12 Babića, a 11 Tomasa.

Cedevita će u finalu u seriji koja se takođe igra na tri pobjede igrati od subote protiv Crvene zvezde.

ČETVRTA ČETVRTINA

Šehović je faulirao Pilepića, koji sa penala pogađa (66:70), promašaj Rejnoldsa, Cedevita ide u Evroligu.

Subotić je promašio trojku, lopta od Rejndolsa ide u aut, lopta za goste, još 15 sekundi.

Rejnolds koristi jedno bacanje još 45 sekundi (66:68). Promašaj Ukića, lopta za domaće, još 27 sekundi, tajm aut Jovović, drama u “Morači!!!

Subotić nakon kontre (65:67), minut i po do kraja. Gordić sa penala polovičan (65:68), još 70 sekundi.

Savović sa penala (61:67), promašaj Baraća, pa kontra Rejnolds-Savović i laki poeni (63:67). Dva i po minuta su još ostala do završetka. Tajm aut Repeša.

Kuk je faulirao Babića pri šutu za tri, a igrač Cedevite uz mnogo sreće pogađa sva tri penala (59:67). Tri minuta do kraja.

Serija grešaka u napadu Budućnosti, tajm aut Jovovića četiri minuta prije kraja na minus pet (59:64).

Barać polovičan sa penala, a to je prvi promašaj bacanja gostiju nakon 15 pogodaka (59:61). Zatim loš napad Budućnosti koji kažnjava trojkom Babić (59:64).

Trojka Savovića (57:58), još sedam minuta do kraja. Babić uz malo sreće za dva (57:60), a onda Planinić sa bacanja siguran (59:60). Još šest minuta.

Prodor Vitkovca (52:53), drama u najavi. Ipak, Delaš pogađa za tri (52:56). Planinić poslije petog faula Delaša koristi bacanja (54:56). Ivanović gubi loptu, kontra i zakucavanje Gordića (54:58). Tajm aut zove Jovović.

TREĆA ČETVRTINA

Promašio je Dašić za tri sa sirenom, 53:50 za Cedevitu pred odlučujućih 10 minuta.

Bilan sa penala nepogrešiv (48:53), međutim i sa druge strane Vitkovac radi istu stvar (50:53). Još 30 sekundi u trećoj četvrtini.

Dva poena Luke Babića (46:51), ali uzvraća Rejnolds iz solo akcije (48:51). Propustila je potom Budućnost nekoliko napada, nije ušla trojka Ivanovića za izjednačenje.

Trojka Nikole Ivanovića (46:49). Faul u napadu, tajm aut Repeše, “Morača” je na nogama!

Subotić pogađa oba bacanja (41:47). Sada je i Rejnolds bio siguran sa penala (43:47), ali je potom Gordić prodorom vratio šest razlike (43:49).

Delaš iz reketa (38:45). Savović sa penala polovičan (39:45). Delaš sa linije bacanja nepogrešiv (39:47). Penali prave razliku jer ih je Budućnost promašila osam, a gosti pogodili svih 14!

Šehović je pokupio promašaj Planinića (36:41), Delaš sa druge strane nastavlja sa maksimalnim učinkom gostiju sa penala (36:43). Poslije lošeg šuta Planinića, Savović poentira (38:43).

Tomas poslije faula Savovića na otvaranju nastavka pogađa penala (33:41), da bi Planinić nakon prekršaja Tomasa sa bacanja bio polovičan (34:41).

DRUGA ČETVRTINA

Subotić rampom zaključuje prvi dio meča. Cedevita ima šest poena viška (39:33). Razigrani su Bilan sa 14 i Tomas sa devet poena, dok u našem timu po osam koševa za Planinića i Rejnodlsa. Fale koševi Savovića (samo dva sa penala) i kapitena Šehovića (jedna trojka). Budućnost loša sa penala (3/9), gosti bez greške (8/8).

Šehović promašuje oba penala i dalje je kapiten na nuli. Sa druge strane Bilan sa bacanja siguran, ima 14 poena (28:36). Trojka Šehovića, veoma važna (31:36), ali je odmah vraća Tomas (31:39). Subotić za dva (33:39). Posljednji minut prvog dijela.

Savović sa penala do prvih poena nakon nekoliko promašaja iz igre (28:32). Babić ostaje sam u uglu i kažnjava pogotkom za dva (28:34).

Bilan pogađa za dva (26:27), a onda nova trojka Tomasa nakon lošeg napada Budućnosti. Onda opet promašaj “plavih”, pa koš Žganeca. Serija Cedevite 10:0. (26:32).

Trojka Dašića (26:22), pa sa druge strane Tomasa (26:25). Tajm aut Jovovića, polovina druge četvrtine.

Budućnost je posle tri minuta druge četvrtine u bonusu, što je Bilan iskoristio da sa penala smanji (23:22).

Nakon promašaja Gordića u prvom napadu druge četvrtine, iz tranzicije je Rejnolds pogodio drugu trojku večeras (17:15), ali je istom mjerom uzvratio Pilepić (17:18). Potom je promašaj Ivanovića pokupio Rikić i poentirao iz reketa (19:18). Rejnolds je faulirao Pilepića, koji je sa penala opet preokrenuo (19:20). Ipak, Planinić je već stigao do osmog poena, a onda i Dašić iz kontre (23:20).

PRVA ČETVRTINA

Kuk za Rikića, preokret (14:13). Serija Budućnosti 7:0. Pilepić prekida seriju Budućnosti (15:14), nakon što domaći nisu iskoristili tri napada zaredom. U posljednjem napadu promašio je Vitkovac pa je nakon 10 minuta 15:14 za goste.

Rejnolds nakon solo akcije se upisuje (9:13), a potom nakon promašaja Zubčića akcija “plavih” i trojka Rejnoldsa za (12:13). Sada tajm-aut zove Repeša. Još tri minuta u prvoj četvrtini.

Vitkovac promašuje oba penala, Budućnost loše šutira bacanja (1:5). Kazna na drugoj strani, Bilan poentira i vraća šest razlike gostima (7:13), a Jovović zove tajm-aut.

Vitkovac polovičan sa linije bacanja (5:9). Bilan je u odličnom ritmu, pogodak sa skoro šest metara (5:11). Potom dobra igra Rejnoldsa i Planinića i centar domaćih već stiže do šest poena (7:11).

Bilan je pogodio za 4:7, a posle lošeg napada Budućnosti isti igrač je izborio faul i sa penala donio pet poena viška gostima (4:9).

Planinić je u prvom napadu poentirao ispod koša, da bi mu u sljedećem uzvratio mladi Žganec, koji je iznenađujuće dobio mjesto u petorci na startu. Savović je potom proigrao Planinića, koji je poentirao uz faul, ali nije iskoristio dodatno bacanje. Ukić je zatim ostao sam i trojkom doveo goste do prednosti 5:4.

Petorka Budućnosti Kuk, Paunić, Šehović, Savović i Planinić. Sa druge strane su Gordić, Ukić, Tomas, Žganec i Bilan.

18.28- Sjajna koreografija u “Morači”, cijela dvorana je u plavo-bijelom.

18.25- Ekipe su predstavljene, sve je spremno za veliku utakmicu.

18.20- Rukometašice Budućnosti, koje će početkom maja napasti evropsku titulu u Budimpešti bodre večeras “plave” u meču godine.

18.14- Dvorana je skoro puna, nadamo se sjajnoj atmosferi u “Morači”.

Veliki meč u glavnom gradu Crne Gore, možda i najvažnija utakmica u posljednjih 15 godina, kada su u pitanju košarkaši Budućnosti.

Nakon dvije pobjede “plavih” u prva dva meča u Podgorici, Cedevita je istom mjerom uzvratila u Zagrebu.

Ulog je veliki, plasman u finale ABA lige i elitno evropsko takmičenje u narednoj sezoni.

Pratite uz CdM uživo veliki duel u “Morači”.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Anonimni
Gost
Anonimni

TRT MILOJKO
TRT MILOJKO

MMM
Gost
MMM

Nije potrebno ovolikoNije potrebno ovoliko politickih i nacionalistickih komentara, ovo je vrhunski sport. Buducnost je vjestacki napravljena, mnogo kosta ovu drzavu, bez ikakve potrebe. Naprotiv, novac se moze iskoristiti mnogo pametnije. Buducnost ne promoviese crnogorske interese u sportu, to moze uraditi samo nacionalna selekcija. Ja sam Crnogorac i ne znam zasto bi smetalo da navijam za KK Partizan, koji je… Više »

MILOJKO
Gost
MILOJKO

NAJVIŠE OD SVEGA SRBE INAJVIŠE OD SVEGA SRBE I POSRBICE BOLI ŠTO NIJE BILO INCIDENATA NA UTAKMICI.ČUDE SE KAKO SE CRNOGORCI PONAŠAJU PREMA TIMOVIMA IZ SRBIJE( DOSTA NAPETO,INCIDENTNO,PREKIDI)TO JE SVE POSLJEDICA OD 1918 NAOVAMO.KAD STE ZAPOSJELI NAŠE CRKVE,POSTAVLJATE LIMENKE NA RUMIJI,NEGIRATE CRNOGORSKU NACIJU TO VAS NE BOLI?KAKO SIJETE TAKO ĆE TE I KUPITI PLODOVE TAKVE RABOTE.OVI ŠTO SE PREDSTAVLJAJU KAO… Više »

Mala Crna Gora
Gost
Mala Crna Gora

Nemanjiću, potpuno si u pravu
Nemanjiću, potpuno si u pravu ! Da se zna kakvi smo !

cirimirikonik
Gost
cirimirikonik

Rezime:Rezime: Moralo se vise. Iako je Cedevita najkvalitetniji sastav lige, kvalitetnija i od Crvene Zvezde, imali smo priliku da ih dobijemo. Cedevita ima svih 10 igraca, morali smo pustiti Bilana (najbolji centar u Evropi za par godina) i centre da rade to sto mogu, a cuvati sut spolja. Jer su najbolji suteri za tri poena u ligu, i svi pogadjaju,… Više »

hfhfbnf
Gost
hfhfbnf

hahahahaha,lupi covjek i
hahahahaha,lupi covjek i ostade ziv…daj nekome da ti pecatira taj potpis.

nba
Gost
nba

Sta bi bilo,kad bi bilo…aliSta bi bilo,kad bi bilo…ali mi je nejasan taj tvoj optimizam kad je zvijezda ubjedljivo igracki najkvalitetnija ove sezone u aba ligi.Nisam sig da bi u beogradu dobio jer su padale i jace ekipe od bud. I pricas kao da ste super jaka ekipaa,a sve se svodi na individualnost raynoldsa i savovicaa. Dje su ostali igraci,posebno… Više »

MILOJKO
Gost
MILOJKO

REALIST SIGURNO NAVIJA ZA
REALIST SIGURNO NAVIJA ZA ZEZDU ILI PARTIZAN ON I TAKVI SAMO JE CILJ DA OBLATE SVE ŠTO JE CRNOGORSKO TOBOŽ JE REALAN.TO JE ZLO CRNE GORE JER IMA ZMIJU U NJEDRIMA NEKA JE VJEČNA CRNA GORA I CRNOGORSKI NAROD!

DPSPatrijota
Gost
DPSPatrijota

Ajd popij jednu cedevitu i
Ajd popij jednu cedevitu i nastavi da čuvaš Crnu Goru ,blago njoj stobom.

realno
Gost
realno

i ko ce sad da opravda savi ko ce sad da opravda sav ulozeni novac a nema uspjeha plus 80% naroda zivi na ivici bijede zamislite strucnjaka jovovica koji citavo vrijeme forsira kuka koji nije moga ni jedan sut pogodit citavo vrijeme nije u mecu i ovaj ga idiot forsira a ivanovic koji je cetvrtu utakmicu odigrao ekstra plus u… Više »

Mile Dj
Gost
Mile Dj

Na cetinje se pije CEDEVITA !!
Na cetinje se pije CEDEVITA !!

Savo Lekić - Komarno
Gost
Savo Lekić - Komarno

Žao mi je puno igrače iŽao mi je puno igrače i stučni štab što Budućnost nije uspjela da se plasira u evro ligu, ali ruku na srce ova naša podgorička publika i najvatreniji navijači Budućnosti Varvari apsolutno nezaslužuju da gledaju evro ligu ođe kod nas jer smo mi čast izuzecima divlji narod. Vratilo nam se noćas ono nasilničko i divljačko… Više »

Миле шумадинац
Gost
Миле шумадинац

Искрено, надао сам се дербијуИскрено, надао сам се дербију између Звезде и Будућности. Жао ми је што је будућност испала. имали су шансу при крају утакмице. Амбијент предиван, публика коректна на нивоу, баш каква трба да буде, да бодри свој тим до краја. Кадсе само сетим излива мржње када гостују Звезда и Партизан не могу а да се не запитам… Više »

Anonimni
Gost
Anonimni

UVJEK protiv dps tima, Ali
UVJEK protiv dps tima, Ali UVJEK

Anonimni
Gost
Anonimni

Aj polako dukljanikusi,eeeee
Aj polako dukljanikusi,eeeee sto mi je drago kad ispade drps Tim

hehehehehe
Gost
hehehehehe

KEEP CALM AND DRINK CEDEVITA!
KEEP CALM AND DRINK CEDEVITA!

Nemanjic Crna Gora
Gost
Nemanjic Crna Gora

da ste navijali ka protiv
da ste navijali ka protiv zvijezde i partizana dobili bi sigurno,nego ne smije se vrijedjat cedevita hahahahah eeeee

Mala Crna Gora
Gost
Mala Crna Gora

Nemanjiću, potpuno si u pravu
Nemanjiću, potpuno si u pravu ! Da se zna kakvi smo !

Delije Bar CG
Gost
Delije Bar CG

ja ne znam sto se sjekirate
ja ne znam sto se sjekirate toliko,lijepo sam vam reka i prije mjesec dana,svi cete redom da dodjete na red RADONJINOJ masineriji hahahahah,krivo mi sto ne mogu gledat zvijezdu u podgoricu,podgoricanima vise srece iduce godine stvarno su ove godine imali dobar tim,ali mojoj zvezdi ove godine nema konkurencije,cedevita ce biti pociscena u tri utakmice

hajduk
Gost
hajduk

Jeste s ponadali? Vise
Jeste s ponadali? Vise talenta ima jedan Roko Leni no svi ovi vasi sportasi u titograd. Veceras je nasa festa!!

kotor
Gost
kotor

Zao mi je momaka,izgoreli su u zelji da prodju u finale.
Zao mi je momaka,izgoreli su u zelji da prodju u finale.

Valter
Gost
Valter

Jovović je glavni krivac.Jovović je glavni krivac. Možda Rikić i nije neki igrač, ali je trebao da ga više koristi osim 2-3 minuta u drugoj četvrtini, jer i u Zagrebu i u Podgorici kad je on bio u igri Budućnost je imala i rezultat i nekakvu igru. Sve ostalo bila je u minusu i bez ideje u napadu. Njegova visina… Više »

Anonimni
Gost
Anonimni

A kad sam vidio da su ovi
A kad sam vidio da su ovi dukljani koji su do prije 8 godina dizali tri prsta sad okačili CG zastave na balkon u SC, mislim da su na kraju dobili zasluženo! A ovi Cetinjani koji su navijali za Cedevitu su samo dokaz da na ulazu u CT treba napisati NIJE ZA NORMALNE!

Anonimni
Gost
Anonimni

JOVOVIC nije dorastao
JOVOVIC nije dorastao zadatku i direktni je krivac za poraz. Zadnjih 5 minuta, 3 igraca Cedevite imaju po 4 LICNE GRESKE , a ON je toliko zelen i neiskusan ,nesposoban da to ISKORISTI. Mislim da je vreme da podnese OSTAVKU !!!

CKL
Gost
CKL

Vjestacka tvorevina koja
Vjestacka tvorevina koja neopravdano trosi novac poreskih obveznika. Taj novac preusmjeriti u druge svrhe, prije svega za nacionalne selekcije. Umjesto sto se placaju skupo evroligaski igraci.

Anonimni
Gost
Anonimni

Dobro je sad” VOLI” nece
Dobro je sad” VOLI” nece dizat cijene.A lopovi neka vrnu 2 centa od goriva.Vrhunski sport.Sramota.Prodane duse.

Anonimni
Gost
Anonimni

baš šteta za Budućnost jer
baš šteta za Budućnost jer nisu mnogo para potrošili ove godine, jedno 5 miliona minimum, ali šta da se radi, ja bih nastavio istim ovim tempom samo bih sledeće godine jedno 15-ak miliona im dao pa možda i uđu u Evroligu

Anonimni
Gost
Anonimni

Bravo za komentar!
Bravo za komentar!

Delija Kolasin
Gost
Delija Kolasin

Šteta, navijao sam za
Šteta, navijao sam za Budućnost večeras, malo su se pogubili u završnici. Mislim da su Kuk i Rejnolds morali malo bolje da organizuju napade,ali sta da se radi, Bilo Bi lijepo da Radonjin sadašni i bivši klub odlučuju o tituli, ali mislim da je Cedevita na iskustvo privela utakmicu i zasluženo slavila.

kilo
Gost
kilo

sad idem jedno pivo s merak
sad idem jedno pivo s merak da popijem..pa kako mi je milo zbog ovih dukljana, dps ulizica, poltronske publike, zbog onog bacanja bubrega, kletvi i psovanja upucenih pavlovicu, hvatanja za vrat igraca partizana..ovaj mec je protekao u prijateljskoj atmosferi..to su bratski klubovi..bratske zemlje…iiiiiiiiiiiiiiip! e zato ga gledat evrolige necete nikad! hahahahahhaa iiiiiiiiiiiip

Anonimni
Gost
Anonimni

Ti si za južnoprugašku ligu
Ti si za južnoprugašku ligu jedino, budaletino.

only_facts
Gost
only_facts

samo mi nije jasno zastosamo mi nije jasno zasto stalno upotrebljavate to dukljani u negativnoj konotaciji??? Pa jeli prva drzava naseg naroda u istoriji bila duklja? Mozemo do sjutra raspravljat jesmo li srbi ili crnogorsci ili eskimi ali to ne mijenja cinjenicu da je prvva drzava na ovm prostoru danasnje crne gore znaci prva drzava nasih predaka bila duklja i… Više »

Anonimni
Gost
Anonimni

kako si izlapio pobro,ka
kako si izlapio pobro,ka trula kruska…bolje bit dukljanin no posrbica,pobosnjacen i td…zahvaljujuci tebi dps vlada,i vladace dok je takvih Boze Zdravlja…

MILOJKO
Gost
MILOJKO

KILO NIJE EVRO NISMO U SRBIJI
KILO NIJE EVRO NISMO U SRBIJI NEGO U CRNOJ GORI E MOJ DRUŽE BEOGRADSKI NE MOŽE SE NI NA MORE

Fred montenegro
Gost
Fred montenegro

Prodata utakmica100/.Sramota
Prodata utakmica100/.Sramota kako su prodali za Kes,mi smo prodane duše ode nas sport u AUT???Ako ova nije prodana za novac onda nije nijedna do danas,pogledajte 4 četvrtinu?????Nikada vise za naše timove i reprezentaciju 1cent ni navijati,riječ cu održat,koliko novca su mi uzeli i života to samo ja znam,prodane duše ???

only-facts
Gost
only-facts

tako je bre kakva buducnosttako je bre kakva buducnost kakvi bajkraci. Ko placa to u ovoj siromasnoj drzavi? Je li moguce da je narod tako blesav? koga vise briga za sport sta mi imamo od toga oce li buducnos biti u evroligi ili ne. i da smo usli u evroligu bilo bi npr kao prosli put kad je Jelic gostovao… Više »

sergio
Gost
sergio

jes,onaj Jelic je klasicna
jes,onaj Jelic je klasicna poltroncinaa,da mu je kukavcu da se sto vise dodvori velikom vodji. Pi kako je mrzan.

Realist
Gost
Realist

Ako saberemo poen razliku iz
Ako saberemo poen razliku iz prvenstva i play off-a, Cedevita je dobila barem 50 razlike. U pobjedama je 5:2 za Cedevitu. Ovo jeste bila velika prilika, ali budimo realni. Najbolje se u 3. utakmici vidjela razlika u klasi.

Anonimni
Gost
Anonimni

Naravno navijam za Buducnost,
Naravno navijam za Buducnost, ali realno Cedevita je za klasu bolja.

Anonimni
Gost
Anonimni

Ljudi,nećemo da navijamo za
Ljudi,nećemo da navijamo za Budućnost dok god ova vlast zloupotrebljava i koristi ovaj klub za svoje privatne potrebe.

Anonimni
Gost
Anonimni

Mi Srbi iz cg posmatramo ovaj
Mi Srbi iz cg posmatramo ovaj meč sa strane i navijamo da se oba protivnika istroše i umore,pa onda da Crvena zvezda sredi onoga koji danas dobije.Živjela Srbija.

mrco
Gost
mrco

Cetinjani su uz Cedevitu. Eviva vero. Oprosti nam dubrovnice
Cetinjani su uz Cedevitu. Eviva vero. Oprosti nam dubrovnice

Srbin CG
Gost
Srbin CG

Aj što su se crnogorski hrvati pomamili pa su protiv bud.nase
Aj što su se crnogorski hrvati pomamili pa su protiv bud.nase

uskok
Gost
uskok

Cedevita je izmislila kosarku
Cedevita je izmislila kosarku za ove seljake.

Boka
Gost
Boka

Idemo decki, veceras je nasa
Idemo decki, veceras je nasa festa! Cedevita tuce ove primitivce u titogradu a onda i one iz srbije!!

Beranac
Gost
Beranac

Mi beranci smo protiv podgorice i turaka.
Mi beranci smo protiv podgorice i turaka.

Dragosh Radosh
Gost
Dragosh Radosh

Stoka.
Stoka.

Anonimni
Gost
Anonimni

Bolje da navijamo za Cedevitu
Bolje da navijamo za Cedevitu koja nas ništa ne košta nego da navijamo za prslu Budućnost zbog koje moramo odlukom ove vlasti svi da plaćamo po dva centa za svaki litar goriva koji kupimo,a da bi to ova vlast koristila za svoje političke i lične potrebe.Cedevita do pobjede.

Anonimni
Gost
Anonimni

Srbi su za Cedevitu.Naprijed
Srbi su za Cedevitu.Naprijed Cedevita.

admir tuzi
Gost
admir tuzi

Turci Crne Gore su uz naše Sehovica i ostale.
Turci Crne Gore su uz naše Sehovica i ostale.

Srbin CG
Gost
Srbin CG

Srbi su uz Budućnost. Dolje cedevita.
Srbi su uz Budućnost. Dolje cedevita.

Send this to a friend