Košarka

Jovović: Želimo pobjedu protiv Solnoka

Crnogorski i mađarski prvak odigraće sjutra u Solnoku utakmicu 23. kola ABA lige. Jovović je kazao da će Budućnost biti oslabljena neigraanjem Džej Ar Rejnoldsa, dok je pod znakom pitanja i nastup kapitena Suada Šehovića.

“Izuzetno težak domaći teren, igraju sjajno pred svojim navijačima. U gostima su dosta mekani i u principu, to ih je koštalo nekog većeg rezultata. Posjeduju jako ozbiljan tim, sa dosta individualnog kvaliteta, imaju dosta poznatih igrača – Lazerik Džons, Gibson Montez, bivši naš igrač Strahinja Milošević, ispod koša su u međuvremenu, na poziciji četiri, angažovali Majkla Lija”, rekao je Jovović na brifingu sa novinarima.

On je kazao da će biti hendikepirana u Solnoku, navodeći da igrači koji budu u sastavu treba da iskoriste odsustvo tih igrača, kao veliku šansu za dokazivanje.

“Do plej-ofa svaka utakmica je bitna. Prvi je ovaj izuzetno težak domaći teren, ali mislim da imamo kapacitete i da sam zadovoljan kako smo izgledali na treningu, to mentalno i fizičko prisustvo treninzima, mislim da smo se osvježili izlaskom iz Eurokupa i stvarno je velika šteta što smo doživjeli te pehove u toku ove nedjelje jer mislim da bi to naplatili dobro na ovom meču”, zaključio je Jovović.

Plejmejker Nikola Ivanović smatra da Budućnost mora dati svoj maksimum ukoliko želi pobjedu u Solniku.

“Dolazi period koji je najbitniji i bukvalno se cijela sezona svodi na posljednjih mjesec. Prva utakmica u nizu je Solnok, ekipa koja igra u dobroj formi i sigurno da može da predstavlja problem. Razmišljamo samo o Solnoku I želimo pobjedu”, kazao je Ivanović. 

Budućnost je u dosadašnjem dijelu takmičenja ostvarila 16 pobjeda i ima šest više od sjutrašnjeg rivala. Dobila je I prvi međusobni duelpred svojim navijačima 75:68. Prošle sezone podgoričkom timu pripala su oba duela.

Prvi međusobni duel u Solnoku dobila je 84:75, a pred svojim navijačima 86:77.

 

 Utakmica u Solnoku počeće u 19 sati

 

Send this to a friend