Košarka

Pavićević: Igokea nezgodan rival, ne smijemo upasti u zamku

Budućnost Voli i Igokea odigraće sjutra u Podgorici utakmicu 24. kola ABA lige. Pavićević je kazao da je zbog povreda igrača imao problema da pripremi meč.

“Suočavamo se sa povredama, imamo izvrtanje zgloba Suada Šehovića i još jače isčašenje zgloba Alksa marića. Odsutan je zbog probblema sa koljenom i Džulijus Dženkins. Bez obzira na sve, napadamo na najjači mogući način u želji da zadržimo nivo igre i intenziteta i želje za pobjedom”, kazao je Pavićević na konferenciji za novinare.

On je naglasio da bi smatrao da je Igokea nezgodna ekipa i da je njegov tim kompletan i da nije obezbijedio prvo mjesto.

“Igokea je nezgodan protivnik, igra odbranu skupljanjem i puštanjem protivnika da se oslanja samo na šut. Teško je naći ritam protiv takvog tima, jer se izbjegava protok igre, dubina napada i promjena strani napadu. Protivnička ekipa tada mora biti disciplinovana i šutirati samo iz izgrađenih pozicija. Ekipa koja upadne u zamku dolazi u ozbiljan problem”, rekao je Pavićević. 

On je naglasio da Igokea nije konstantna u šutu, ali da kada ima šutersko veče je opasna. “Poznato je da su pobijedili Crvenu zvezdu i Partizan. Želio sam da protiv njih budemo kompletni, da odigramo dobru utakmicu i pobjedom popravimo koeficijent crnogorskim timovima”, kazao je Pavićević.

Budućnost Voli je prvi međusobni duel u Laktašima dobila 86:76. Nalazi se u seriji od 14 uzastopnih pobjeda, a uoči tri posljednja kola obezbijedila je prvo mjesto uoči finalnog turnira.

U dosadašjem dijelu regionalnog šampionata ostvarila je 21 pobjedu i ima 12 više od predstavnika Bosne i Hercegovine. Prošle sezone crnogorski prvak dobio je oba međusobna duela – u Laktašima 70:62, a pred svojim navijačima 87:72. 

Duel u dvorani Morača počeće u 21 sat. 

 

Rukovodstvo kluba najavilo je da će sav prihod od prodatih ulaznica biti doniran udruženju roditelja djece oboljele od kancera.

Send this to a friend