Košarka

Poraz Zvezde uz povredu Vilijamsa, Marjanović indeks 40!

Crveno-bijeli su platili ceh neigranja prvog pleja koji se povrijedio već u prvoj četvrtini. Bio je to šok za izabranike Dejana Radonjića koji su odigrali očajno prvo poluvrijeme. Alba je na odmor otišla uz prednost od čak 17 poena i tu je napravila podlogu za trijumf kojim je ostala u borbi za četvrtfinale.

Crveno-bijeli su drugo poluvrijeme odigrali bolje, ali nijesu iskoristili šansu koja im se ukazala da se potpuno vrate u meč. Naime na 18 sekundi prije kraja imali su napad, aut sa strane je izveo Jović ali je poklonio loptu domaćima u momentu kada je njegov tim bio na minus pet. 

Banić je bio najbolji kod domaćih sa 18 pena, 13 je doda Renfro. Kod crveno-bijelih dominacija Marjanovića koji je ubacio 27 poena uz deset skokova za fenomenalni indeks korisnosti od 40!

U ovoj grupi plasman dalje su osigurali Real Madrid i Barselona, Makabi je blizu dok će se borba za četvrto mjesto voditi između Panatinaikosa i Albe. Dva tima imaju po šest pobjeda, ali Grci meč manje. Zvezda više nema ni teoretske šanse da ide u četvrtfinale.

U drugoj grupi je Olimpijakos ovjerio treće mjesto i uključio se u borbu za prva dva pošto je pobijedio Anadolu Efes. Turski tim ostao je na pet pobjeda koliko ima i Laboral Kuća ta dva tima dijele četvrto mjesto, a u trku za tu poziciju uključio se i Milano kojia je bio ubjedljiv protiv Laboral Kuće. Italijani su slavili 99:85. Fenomenalna treća četvrtina u kojoj su stvorili 18 razlike omogućila je Italijanima trijumf. 29 poena ubacio je raspoloženi Đentile, 17 je dodao Samardo. Na drugoj strani Adams 18 poena, Kozer 17.

Olimpijakos je inače slavio protiv Efesa 86:75, a posljednju četvrtinu dobio je 33:18! 17 poena je ubacio Lafajet, 15 Printezis koji je u finišu ubacio dvije vezane trojke i prelomio je duel. Naš Milko Bjelica je za Efes dao devet poena, a Perperoglu 23.

 

Send this to a friend