Ostali sportovi

Fan Kup: Šavnik i Klinički centar u finalu

Ekipe KMF Šavnik i Klinički centar CG boriće se za pobjedničko postolje, u finalnom meču koji je na programu u srijedu, 29. aprila, od 22 sata. Sat ranije FK Podgorica 2014 i Stari svat boriće se za treće mjesto. Ove ekipe ujedno su druga četvorka koja će, uz četiri najbolje sa turnira u Budvi, učestvovati u septembru na velikom finalnom turniru Nikšićko Pivo Fan Cup-a.

KMF Šavnik je u polufinalnoj utakmici u nedjelju, nakon izvođenja penala, bio bolji od FK Podgorica 2014. U izuzetno uzbudljivom meču povela je ekipa FK Podgorica golom Tomovića, da bi Šušić dva minuta kasnije izjednačio. Regularni dio utakmice završen je rezultatom 1:1. U penal seriji istakao se golman KMF Šavnik Bugarin, koji je najprije odbranio udarac Tomaševiću u trećoj, a kasnije i Tomoviću u petoj seriji, za konačan rezultat KMF Šavnik – FK Podgorica 2014 5:4.

U drugom polufinalu Klinički centar je dominirao protiv ekipe Stari svat i na odmor otišao sa četiri gola prednosti. Ipak, uporni momci iz ekipe Stari svat uspjeli su da, minut prije kraja, stignu na svega jedan gol minusa. Na kraju, nijesu imali snage potpuno da se vrate u meč, a u poslednjim sekundama Rosić je potvrdio pobjedu Kliničkog centra CG.

REZULTATI POLUFINALA:

KMF Šavnik – FK Podgorica 2014 5:4 (1:1, 0:0)

Strijelci: Šušić u 34. za KMF Šavnik, Tomović u 32. za FK Podgorica 2014. 

Strijelci sa penala: Šušić (3) i Ćurić za KMF Šavnik, Tomović (2) i Bajčetić za FK Podgorica 2014.

Žuti kartoni: Tomović, Tomašević (FK Podgorica 2014).

KMF Šavnik: Bugarin, Bulatović, Jakić, Šušić, Smolović, Ćurić, Pićurić, Kandić, Osmajić, Džaković.

FK Podgorica 2014: Jovović, Ristić, Mugoša, Bajčetić, Simić, Popović, Kraljević, Tomašević, Averić, Ivanović, Tomović, Radulović.

Klinički centar CG – Stari svat 6:4 (4:0)

Strijelci: Mugoša 5, Žarić 7, Radulović 13, 18, Rosić 38, 40 za Klinički centar CG, Miročević 25, 32, Mulić 38, 39 za Stari svat.

Žuti karton: Mulić (Stari svat)

Klinički centar CG: Mirotić, Radulović, Mrđenović, Žarić, Mugoša, Rosić, Stamatović.

Stari svat: Spasojević, Miročević, Kovačević, R. Brajović, Vukićević, Mulić, M. Brajović.

U subotu su odigrani četvrtfinalni dueli, a postignuti su sljedeći rezultati:

Lajo United – KMF Šavnik 1:3 (1:1,1:1)

AKMF Stupovi – FK Podgorica 2014 0:3 (0:0)

Klinički centar CG – Blue star 3:0 (0:0)

Stari svat – Druga faza 2:1 (1:1)

Podgorica je drugi grad koji je ugostio utakmice Nikšićko Pivo Fan Cup-a, nakon Budve. U toku su prijave za takmičenje u Beranama, nakon čega će se mali fudbal zaigrati i u Nikšiću, čime će se završiti svi kvalifikacioni turniri prvog nacionalnog takmičenja u malom fudbalu. Ukupan fond novčanih nagrada koji je obezbijedila Pivara „Trebjesa“ je 10.000 eura.

Send this to a friend