Ostali sportovi

SL u futsalu: Peta sreća ekonomista

Sve  što im je nedostajalo u prethodna četiri finala (porazi od Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje 2011. i 2012., Pravnog fakulteta 2013. i UDG-a 2014.) sinoć su Ekonomisti imali i odličnom igrom od prvog do posljednjeg minuta, zasluženo slavili protiv najvećeg rivala – Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje iz Nikšića sa 4:0.

Najbolji strijelac lige, Đorđije Mirković priprijetio je već u drugom minutu, ali je njegov šut zaustavio Đurković. Ipak minut kasnije Mirković se odlično oslobodio svogčuvara i šutirao u nebranjeni dio mreže za vođstvo 1:0 i veliko slavlje na dijelu tribina gdje su bili smješteni navijači Ekonomskog fakulteta. Vodeći gol dao je elana ekonomistima koji su nastavili sa napadima i u 6. minutu na asistenciju Mirkovića, Radonjić je udvostručio vođstvo. Difovci su zatražili minut odmora, i nakon njega zaigrali angažovanije. Pokušavali su udarcima iz daljine ali je Asanović bio siguran na golu. U posljednjem minutu prvog poluvremena Miličić je propustio izglednu priliku da već u prvom poluvremenu riješi meč.

I u nastavku se igrao tvrd meč, izuzetno odgovorno u odbranama. Difovci su imali početkom nastavka više loptu u nogama ali nijesu uspjevali ozbiljnije ugroziti gol protivnika. U 25. minutu Nerić je dobio drugi žuti, odnosno crveni karton ali ipak su Nikšićani uspjeli da izdrže dva minuta sa igračem manje i održe neizvjesnost utakmice. Ipak, Mirković je u 34. minutu odlično prošao po lijevoj strani i precizno šutirao na suprotnu stativu za ubjedljivih 3:0. Pokušali su momci sa Fakulteta za sport i fv na sve ili ništa, krenuvši sa petim igračem (bez golmana) u polju, što im je protiv UDG-a u četvrtfinalu donijelo preokret.Međutim, već u prvom napadu, Radonjić je izblokirao udarac Krivokapića, na loptu je natrčao Mirković i pogodio sa svoje polovine na prazan gol za konačnih 4:0.

FINALE:

Ekonomski fakultet – Fakultet za sport i FV 4:0 (2:0)

Gledalaca: oko 500

Sudije: Markuš, Loncović.

Strijelci: Mirković 3, 34, 36, Radonjić 6 za Ekonomski fakultet.

Žuti kartoni: Radonjić, Mirković (Ekonomski fakultet), Nerić, Gogić (Fakultet za sport i fv).

Crveni karton: Nerić (Fakultet za sport i fv).

Ekonomski fakultet: Asanović, Dukić, Vešović, Mirković, Bečanović, Nikolić, Radonjić, Drobnjak, Vraneš, Stojanović, Miličić, Boljević. 

 

Fakultet za sport i FV: Đurković, Lončar, Otašević, Gogić, Krivokapić, Pješivac, Raonić, Nerić, Milović, Malović, Varagić.

Utakmica za treće mjesto:

Pravni fakultet – Mašinski fakultet 6:7 (4:4,1:2)

Gledalaca: oko 300

Sudije: Markuš, Loncović.

Strijelci: Todorović 20, 39, Muratagić 37, S.Popović 38 za Pravni fakultet, Mrdak 14, Zindović 20, Milićević 32, 33 za Mašinski fakultet.

Strijelci sa penala: S.Popović, Todorović (Pravni fakultet), Milićević, Mrdak, Rašović (Mašinski fakultet).

Žuti kartoni: Todorović, Muratagić (Pravni fakultet), Zindović (Mašinski fakultet).

Pravni fakultet: Vujović, Vlahović, Rovčanin, Vukčević, Vukićević, S.Popović, Kovačević, Bulatović, Todorović, Muratagić.

Mašinski fakultet: Milošević, Vidović, Milićević, Anđelić, Lacmanović, Mićanović, Mrdak, Despotović, Zindović, Rašović, Vujošević, Radončić.

Fair play ekipa: Fakultet za pomorstvo – Kotor

Najbolji strijelac: Đorđije Mirković (Ekonomski fakultet)

Glasovima kapitena:

Najbolji igrač: Lazar Vulanović (Fakultet za sport i fv)

Najbolji golman: Balša Đurković (Fakultet za sport i fv)

Send this to a friend