Ostali sportovi

Velika pobjeda Ferarija, Fetel vratio Skuderiju na vrh!

40. pobjedom u karijeri Sebastijan Fetel je donio 222. trijumf Ferariju. Skuderija je na to slavlje čekala još od VN Španije 2013. Malo kraće trajao je Fetelov post koji je prije ove trke bio najbrži u Brazilu 2013. Nevjerovatnu radost zbog pobjede Fetel je najbolje pokazao u razgovoru sa boksom nakon prolaska kroz cilj kada je vrištao od sreće, a kako i ne bi poslije frustracije iz 2014. kada nije slavio nijednom!

Ferari je takođe pokazao kako se vratio u vrh nakon teških godina, ali naročito prošle u kojoj su bili daleko daleko od bilo kakve borbe. Fetel je slavio ispred Hamiltona i Rozberga, prvenstveno zbog savršene vožnje ali i odlične strategije tima koji je odlučio da Njemac ima dva pit stopa za razliku od rivala. 

Odličnu vožnju pokazao je Kimi Raikonen. Finac je imao peh juče na treningu pa je krenuo sa 11. mjesta, ni trka mu nije najbolje krenula ali je ipak uspio da na kraju dođe do odličnog četvrtog mjesta ispred dva Vilijamsa.

Botas je bio peti ispred Mase i to je do te pozicije stigao u pretposljednjem krugu kada je nakon velike borbe pretekao Brazilca.

Trku je obilježila činjenica da je samo sedam bolida završilo u okviru kruga pobjednika, ali i podatak da je Toro Roso bio brži od Red Bula što se nikako neće svidjeti već ljutom vlasniku Matešiću.

I u Maleziji je viđena izuzetno loša trka za Meklaren, pošto su Fernando Alonso i Dženson Baton morali da se povuku u garažu.

Šampionat Formule 1 nastavlja se Velikom nagradom Kine u Šangaju 12. aprila. 

1. Sebastijan Fetel 1:47.634

2. Luis Hamilton +8,5

3. Niko Rozberg +12,3

4. Kimi Raikonen +53,8

5. Valteri Botas +70,4

6. Felipe Masa +73,5

7. Maks Ferštapen +97,7

8. Karlos Sajnc + 1 krug

9. Danil Kvajat + 1 krug

10. Daniel Rikardo + 1 krug

Send this to a friend