Rukomet

Adžić: I protiv Viborga sve zavisi od nas

Po završetku reprezentativnih obaveza u okviru EHF nedjelje, izabranice Dragana Adžića nastavile su pripreme za najvažnije duele u dosadašnjem dijelu sezone, koji su posljednja prepreka na putu ka drugom uzastopnom učešću na završnom turniru Lige šampiona, koji će početkom maja biti odigran u Budimpešti.

Trener Dragan Adžić zadovoljan je što nakon EHF nedjelje, na okupu ima gotovo najjači sastav, uz izostanak hrvatske reprezentativke Marte Žderić zbog smrtnog slučaja u porodici i Suzane Lazović, koja se još nije oporavila od povrede.

–Djevojke su nastavile da rade kvalitetno i veoma naporno po završetku reprezentativnih obaveza. Marta Žderić je van trenažnog procesa zbog smrtnog slučaja u porodici, a ostale djevojke su došle zdrave po završetku EHF nedjelje, pri čemu su Neagu, Bizdra i Voltering imale dobre provjere i kvalitetne utakmice u svojim reprezentacijama. Bez Suzane Lazović i Marte Žderić na koje ne možemo da računamo u četvrtfinalu, ulazimo u završni dio priprema za najvažnije mečeve u dosadašnjem dijelu sezone. Sve igračice Viborga su se oporavile i očekujemo ih u najjačem sastavu. Ali spremali smo se za najjači sastav danskog tima i spremni smo da odigramo na našem nivou i ispunimo cilj, a to je plasman na finalni turnir – rekao je Adžić.

Danski tim u dvomeču protiv Budućnosti nastupiće u najjačem sastavu, jer su se oporavile sve igračice.

Viborg je napravio dobru uvertiru pred duel protiv aktuelnog vicešampiona Evrope, jer je lako preskočio prvu prepreku u plej-ofu nacionalnog prvenstva.Nakon pobjede u prvoj utakmici četvrtfinala u Randersu (20:18), bilo je jasno da će “zelene” ići na megdan najboljoj ekipi regularnog toka, Esbjergu.

Trostruki šampion Evrope je potvrdio razliku u klasi i u nedjeljnom revanšu, pošto je slavio sa 30:22.

– Drago mi je što će Viborg nastupiti u najjačem sastavu, jer će ti dueli pokazati ko je bolji tim. Očekujem sjajne duele protiv danskog tima, koji nije pokazao pravo lice u posljdnjim mečevima glavne runde Lige šampiona, jer nije lako igrati bez prvog pivota i jednog ili dva beka. Promijenili su trenera i dobili novu svježinu, ali kvalitetno se spremamo i znamo da je sve na nama. Ukoliko budemo odigrali na našem nivou, vjerujem da neće biti problema i da ćemo uspjeti da nametnemo ritam koji nama odgovara, odnosno da ćemo anulirati eventualne prednosti protivnika – zaključio je Adžić.

Utakmica Viborg – Budućnost na programu je u nedjelju u 16 sati i 50 minuta.

U preostalim četvrtfinalnim duelima koji se igraju u subotu sastaće se Tiringer – Larvik, Baja Mare – Dinamo-Sinara i Vardar – Đer.

Send this to a friend