Rukomet

Adžić: Lazović će biti sigurno spremna za OI, nadamo se i Mariji Jovanović

U okrnjenom sastavu, sa igračicama iz Budućnosti i nekoliko kadetkinja, Dragan Adžić je poČeo pripreme za završnicu kontinentalnih kvalifikacija. Ekipa će imati samo jedan trening u kompletnom sastavu.

“Počeli smo sa rukometašicama Budućnosti i nekoliko kadetkinja koje smo priključili kako bi mogli da treniramo na pravi način. 28. bi trebalo da stigne Anđela Bulatović, nakon toga Barjaktarović, Bobana Klikovac, Rajčić i Despotović. U Skoplju će nas čekati Radičević, Grbić i Andrea Klikovac tako da ćemo imati samo taj jedan trening skupa. Makedonke su vrlo nezgodne na domaćem parketu, pokazale su to protiv Slovenki. Slovenija je sa druge strane po mom mišljenju zaslužila već duže vrijeme da bude na velikim takmičenjima. Sada imaju dobrog trenera u kontinuitetu i vrlo su dobar sastav.” – kazao je Adžić.

Na treningu su bile Suzana Lazović i Dijana Ujkić koje se vraćaju poslije dužih pauza.

“Suzana se vratila rukometu i biće potpuno spremna za Olimpijske igre. Marija Jovanović će se takođe priključiti sredinom jula pripremama za Olimpijske igre. Iako je to tek pet mjeseci poslije operacije, a normalno je da pauza bude makar šest mjeseci, pokušaće da pomogne kapitenka na Olimpijskim igrama.”- otkriva Adžić, koji je dodao i da će ovi susreti biti prilika da se počne u operaciju Rio 2016.

“Ove pripreme iskoristićemo i da odredimo program za djevojke za samostalno vježbanje do okupljanja koje će biti šestog jula. Djevojke će sa Markom Mrakom i Sašom Matićem pripremiti poseban program i tako individualno trenirati za vrijeme pauze, kako bi na pravi način dočekali OI u Riju.” – zaključio je trener Lavica.

Crnogorke igraju protiv Makedonije u Skopju drugog juna, dok je susret sa Slovenijom u Bijelom Polju tri dana kasnije. Naše su osigurale plasman na kontinentalno prvenstvo, a sa nove dvije pobjede obezbijedile bi prvo mjesto i povlašćeno mjesto na žrijebu.

Send this to a friend