Rukomet

Adžić: Ljubica i tim odlično podnijeli Martino isključenje, Žderić: Nije bio crveni

Adžić je istakao da je ekipa bila na iskušenju nakon crvenog kartona koji je u 20. minutu dobila golmanka Marta Žderić, ali da su njena zamjena Ljubica Nenezić i ostatak tima to prevazišli na pravi način, pa pobjeda kojom je osiguran plasman u četvrtfinale nije mogla da izmakne. Činjenica koja posebno raduje je osam juniorki u sastavu, što prema riječima Adžića potvrđuje da Budućnost ima svjetlu budućnost i igračice koje su spremne da budu u vrhu evropskog rukometa.

– Konačno smo riješili sistem igre Midtjilanda nakon dva poraza na ovom terenu od kada sam ja trener Budućnosti. Bili smo na iskušenju nakon isključenja Marte Žderić, ali su Ljubica Nenezić i ostatak tima i to podnijeli na pravi način. Vjerujem da smo osigurali prolaz u četvrtfinale ovom pobjedom, što je dobar rezultat kada se zna kakve protivnike imamo u grupi. Posebno raduje činjenica da smo u sastavu imali osam juniorki što govori da je budućnosti Budućnosti svijetla, te da sve djevojke daju doprinos našim rezultatima. Sada se okrećemo Đeru sa željom da popravimo izdanje koje smo prikazali u prvom meču. Đer je sjajna ekipa, to je pokazao i protiv nas i u duelima nakon našeg okršaja na startu glavne runde. Radujemo se duelima protiv Đera jer je to praznik rukometa i vjerujem da ćemo biti zdravi i da će osjećaj za igru biti na potrebnom nivou – kazao je Adžić.

Desni bek Katarina Bulatović istakla je da je veoma zadovoljna nakon trijumfa na gostovanju na kojem Budućnost nema pozitivne rezultate.

– Poslije dva neuspješna pokušaja da slavimo u Ikastu, sada smo to uradili na više nego ubjedljiv način. Imale smo sigurnu prednost i nakon prvog poluvremena, a u nastavku smo ih dotukle i zasluženo došle do ubjedljivog trijumfa. Nijesmo očekivale da će konačan rezultat biti ovakav, ali ovo je recept kako treba da igramo i u narednim mečevima. Okrećemo se Đeru, ali tu utakmicu treba da doživimo kao i svaku drugu. Ne mora da znači da će taj duel odlučiti pobjednika grupe, jer ima da se igra još dosta utakmica do kraja i iznenađenja su moguća. Očekujem da će to biti pravi spektakl i vjerujem da će navijači biti naš veliki adut – kazala je Bulatović.

Pobjeda dobija na značaju kada se zna da od 20. minuta među stativama nije bilo Marte Žderić – nakon sjajnog početka i sedam odbrana, hrvatska reprezentativka dobila je crveni karton, čini se pregrubo, nakon što je izlaskom sa crte pokušala da prekine kontru i loptu koja je bila upućena za Augustesen.

– Čini mi se da to nije bio crveni karton. Vidjela sam da mi Irman trči sa desne strane, odmakla sam se i mislim da je nijesam dirala. Mislim da nije bio crveni karton, ali pravila su takva i svaki kontakt golmana sa igračem znači isključenje. Srećna sam što smo napravile razliku na startu i što smo mirno privele meč kraju. Ljubica Nenezić radi naporno, analizirala je protivnika koliko i ja, ostatak tima je podnio veći teret i pobjeda nijednog trenutka nije dolazila u pitanje. Nije bilo ugodno pratiti me sa tribina, sve do posljednjih 5-10 minuta, kada je postalo jasno da pobjeda neće izmaći – kazala je Žderić.

Send this to a friend