Rukomet

Adžić: Očekivali smo težak meč protiv teškog rivala

Adžić je kazao da se otvorio prostor mlađim igračicama koje su pokazale kvalitet, a raduje izdanje pivota Eme Ramusović, kao i povratak na veliku scenu desnog beka Đurđine Malović nakon dugog oporavka od povrede.

– Očekivano težak meč u kojem smo bili desetkovani. Dovoljno je vidjeti samo koje igračice nijesmo imali u odnosu na prošlu sezonu, ali i zbog povreda. S druge strane, otvorio se prostor mladim igračicama koje su pokazale kvalitet. Protiv Meca će nam sigurno biti teško i u Francuskoj. Suzana Lazović se povrijedila jutros na treningu, tako da je ovo bilo veliko iskustvo za Emu Ramusović koja već duže vrijeme kvalitetno trenira i drago mi je da je na ovaj način izdržala utakmicu i dokazala da je veliki potencijal. Đurđina Jauković je malo teže izdržala utakmicu, ali na treninzima pokazuje visok kvalitet igre, osjećala je veću odgovornost jer je Kristina Neagu povrijeđena. Dobar rad će ipak, morati da izađe na vidjelo, a raduje me povratak Đurđine Malović koja je odigrala na jako dobar način, kao i Dijane Ujkić. Očekujem da ćemo u narednom kolu biti na višem nivou – kazao je Adžić.

Kapiten Milena Raičević kazala je da je utakmica bila očekivano teška, jer Mec nije naivan protivnik, ali da su djevojke koje su bile spremne, iznijele teret i pobrinule se da ”plave” pobjedom krenu ka četvrtom uzastopnom nastupu na finalnom turniru Lige šampiona.

– Utakmica je bila teška jer je bila prva u Ligi šampiona u ovoj sezoni. Govorile smo da Mec nije naivan protivnik, što je i pokazao. U pojedinim djelovima utakmice smo igrale dosta dobro u odbrani, ali smo pravile greške koje nijesmo smjele. Drago mi je da su djevojke koje su mogle da igraju iznijele ovu utakmicu.

Nakon dugog oporavka od povrede, desni bek Đurđina Malović odigrala je duel u Ligi šampiona i postigla dva gola čime je potvrdila da je na dobrom putu da preuzme značajniju ulogu u redovima crnogorskog šampiona.

– Znali smo da će prva utakmica biti teška, a imale smo i dosta povrijeđenih igračica. Trudile smo se ispoštujemo dogovor, a to smo uradile pogotovo u odbrani koja nas je i dovela do ovog rezultata – kazala je Malović.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Anonimni
Gost
Anonimni

Bravo za podmladak
Bravo za podmladak

Send this to a friend