Rukomet

Adžić za CdM: Shvatio sam da nije momenat za rastanak od “lavica”

Upravni odbor Rukometnog saveza Crne Gore kasno sinoć odlučio je da Draganu Adžiću povjeri novi četvorogodišnji mandat na klupi “lavica”.

Iako na spisku za utakmice sa Makedonijom u okviru EHF sedmice nema nema dugogodišnjeg golmana Sonje Barjaktarović, kapitena Marije Jovanović, Katarine Bulatović, Anđele Bulatović i Jovanke Radičević, nijednoj od njih nisu zatvorena vrata nacionalnog tima.

“Tek me čekaju posebni razgovori sa svim djevojkama. Nikom nisu zatvorena vrata reprezentacije, ali moramo misliti na budućnost. Djevojke koje su godinama unazad nosile dres nacionalnog tima su prave heroine i ne želim da bilo ko shvati da sam na njih želio da prebacim odgovornost, jer ih nema na spisku za susrete sa Makedonijom”, rekao je Adžić.

Trofejni trener istakao je i da je ovu odluku donio nakon duboke analize.

“U Riju sam odlučio da se povučem, jer sam osjećao da je tako najbolje u tom momentu. Pričao sam i da se zdravstveno ne osjećam najbolje, ali je sada i sa te strane sve u redu. Shvatio sam nakon analize da je pred nama težak period i da baš i nije vrijeme za povlačenje. Pomogle su mi u tome i djevojke koje sam godinama trenirao i sve su to razlozi zbog kojih sam se opet prihvatio ovog posla”.

Prvo sljedeće takmičenje je Evropsko prvenstvo u Švedskoj, krajem godine. Ipak, zna se da je konačni cilj Tokio 2020.

“Vjerujem u ovaj tim, kao i djevojke koje dolaze. Želim da dam priliku djevojkama koje su ponikle u Crnoj Gori. Cilj na tom takmičenju biće da se prođe grupa, jer će djevojke potom dobiti još nekoliko jakih mečeva u kojima se prikljuplja iskustvo. Apsolutno sam siguran da možemo u sljedećem četvorogodišnjem ciklusu da dođemo do Tokija”.

Adžiću će u radu, kako u reprezentaciji, tako i u klubu pomagati Bojana Popović.

“Mnogo sam zahvalan Bojani na odricanjima. Imamo mnogo posla, ali uz jak stručni štab, optimizma mi neće nedostajati. Pred nama je veliki izazov i vjerujem da smo spremni da odgovorimo na njega”, poručio je Dragan Adžić.

Send this to a friend