Rukomet

Bošković: Najviše sam kriv za neuspjeh u Riju

“Imam neko svoje mišljenje koje ne bi javno iznosio prije nego dobijem izvještaj selektora i ne razgovaramo na tu temu. Postoji više faktora, ali najveća odgovornost je moja, pa selektorova i rukometašica. Shodno tome svako će preuzeti dio odgovornosti”, rekao je Bošković agenciji Mina.

On je naglasio da je još u junu odlučio da se ne kandiduje ponovo, navodeći da je to nespojivo sa njegovom kandidaturom za potpredsjednika Evropske rukometne federacije (EHF).

“Još nemam ideju o novom predsjedniku, razgovaraću sa ljudima koji su u rukometnom sportu, koji imaju energiju i želju da se bave tim poslom. Onaj za koga procijenim da bi mogao da odgovori svim izazovima koji su ispred Rukometnog saveza u narednom periodu, dobiće moju podršku”,kazao je Bošković.

On je naglasio da smatra da je Bojana Popović pravo rješenje za nasljednika Dragana Adžića na mjestu selektora, navodeći da je u suprotnom ne bi predložio.

“Svakako to je samo prelazno rješenje, vidjećemo kako će to biti u narednom periodu. Ono što bih najviše želio je da Dragan Adžić promijeni odluku i da Crna Gora sa njim putuje na Evropsko prvenstvvo u decembru. Zavisiće to od njegovih privatnih i obaveza u Budućnosti, kao i analize koja će uslijediti tokom decembra kada će Upravni odbor na dnevnom redu imati izvještaj selektora sa Olimpijskih igara”,rekao je Bošković.

On je istakao da će ključni cilj u novom četvorogodišnjem ciklusu biti Olimpijske igre u Tokiju 2020. godine.

Bošković je kazao da će ambicije na Evropskom prvenstvu zavisiti od sastava u kojem će crnogorska reprezentacija nastupiti.

“Kada se završi jedan olimpijski ciklus postavlja se plan za drugi. Ključni cilj u sljedećem četvorogodišnjem periodu biće OI u Tokiju 2020. Značajan broj igračica koje su igrale u Riju zbog godina neće moći da nastupe u Tokiju. Iz tog razloga već sada treba razmišjati o podmlađivanju reprezentacije i već na predstojećem Evropskom prvenstvu pružiti šansi onim igračicama koje će biti kandidati za Igre u Tokiju”, rekao je Bošković.

Send this to a friend