Rukomet

Budućnost protiv debitanta u LŠ, evo čime norveški tim raspolaže

Godinu kasnije, vicešampion Norveške bio je dominantan na kvalifikacionom turniru koji je početkom septembra održan na njihovom terenu – tim iz Dramena u polufinalu je savladao Ankaru, a u finalu i duelu za prolaz u grupnu fazu bio je ubjedljiv protiv nekadašnjeg pobjednika Lige šampiona, Podravka Vegete i slavio je 28:19.

Nakon eliminacije u kvalifikacijama 2015. i sjajnog odrađenog posla na kvalifikacionom turniru ove godine, tim koji predvodi trener Geir Oustorp, debitovao je u elitnom takmičenju sa željom da se predstavi u najboljem svjetlu u grupi u kojoj su pored Budućnosti, rivali francuski Mec i njemački Tiringer.

Sastav Glasverketa čine domaće igračice uz samo jednu internacionalku i to Islanđanku Birna Berg Haraldsdotir, koja je stigla kao pojačanje iz redova švedskog šampiona – Savehofa.

S obzirom na to da je Larvik zbog kvaliteta i tradicije, dominantan u domaćim okvirima, Glasverket ove sezone želi da bude konkurentan u nacionalnom šampionatu i da pokuša da osvoji trofej u Kupu.

Kapiten Glasverketa Emilia Kristensen vjeruje da će norveški tim osvojiti bodove u debitantskom nastupu u konkurenciji 16 najboljih timova u Evopi i da će igrati atraktivan rukomet koji će ispuniti očekivanja navijača u Dramenu.

Kristensen očekuje najmanje pobjedu u duelima protiv Meca, a ističe da je Tiringer tim sa velikim iskustvom.

– Pobjeda protiv Budućnosti se može desiti jednom od 100 mečeva, tako da mislim da samo treba da pružimo maksimum i uživamo u igri. U svakom slučaju biće veliko iskustvo da igramo pred sjajnom publikom u Podgorici – kazala je Kristensen.

GLASVERKET (NORVEŠKA)

REZULTATI U EHF LIGI ŠAMPIONA

Broj učešća (uključujući i sezonu 2016/17):      2

Kvalifikacije: 2015/16

REZULTATI U OSTALIM EVROPSKIM KUPOVIMA

EHF Kup

Kup pobjednika kupova

Osmina finala 2015/16

Šampion Norveške:  –

Osvajač Kupa Norveške:  –

Send this to a friend