Rukomet

Budućnost remizirala nakon velike drame i spektakularne završnice!

Nije odbrana Budućnosti bila na očekivanom nivou, pa su izabranice Dragana Adžića morale da se zadovolje bodom protiv Bukurešta u Podgorici. Bukurešt je odigrao znatno bolje nego u prvom susretu istih rivala.

Bukurešt je dobro otvorio meč, Manea je pogodila za 1:0, a zatim je uslijedio preokret Budućnosti. Ipak, serijom 3:0 Bukurešt je poveo 4:2. Budućnost je uspjela da se vrati u igru i poravna na 6:6, a nešto kasnije i preokrene golom Katarine Bualtović na 8:7.

Vodila je Budućnost i 10:9, ali u samom finišu Bukurešt je preokrenuo i na odmor otišao sa 13:12.

Očekivalo se da Budućnost riješi meč u nastavku, ali to se nije dogodilo. Bukurešt je poveo 16:14, zatim i 17:15, ali golovima Kaće Bulatović i Neagu Budućnost je izjednačila na 17:17.

Ipak, došlo je do novog pada u igri naše ekipe, pa je Bukurešt serijom 3:0 poveo 17:20 na oko 15 minuta do kraja meča. Kaća je uspjela da smanji na 18:20, a onda je dugo stajao taj rezultat. Budućnost je popravila igru u odbrani, ali u napadu joj je dugo trebalo da probije odbranu gostujućeg tima.

Ipak, prvo je Dragana Cvijić smanjila na 19:20, a potom je Kaća Bulatović poravnala na 20:20. Nije Bukurešt dozvolio da dođe do potpunog preokreta, čuvao je gol prednosti, a u posljednjem minutu Milena Raičević je jedva realizovala sedmerac za 23:23.

Nakon toga uslijedila je više nego uzbudljiva završnica. “Morača” je “proključala” kada je sviran faul u napadu Bukureštu, nakon čega je Dragana Cvijić postigla gol. Međutim, gol je poništen, jer je trener Bukurešta navodno tražio tajm-aut prije nego što je njegova rukometašica napravila faul u napadu. Bunili su se iz tima Budućnosti, zaista je bilo gusto i pitanje je da li je na vrijeme tražio tajm-aut gostujući trener.

Katarina Bulatović meč je završila sa osam pogodaka, Neagu je postigla četiri, a Dragana Cvijić tri. Protivničku ekipu predvodila je Gulden sa sedam golova.

Budućnost u narednom kolu, 15. novembra, gostuje Savehofu.

TOK MEČA:

Spektakularna završnica u “Morači”, na kraju 23:23. Budućnost je uspjela da izjednači na 23:23, posljednji napad imao je Bukurešt i onda je došlo do sporne završnice. Gostujuće rukometašice napravile su faul u napadu, nakon kojeg je Cvijić postigla gol, ali navodno je trener Bukurešta tražio tajm-aut prije nego što je sviran faul u napadu, pa je poništen gol Budućnosti i na kraju je ostalo 23:23.

Minut do kraja, Bukurešt ima gol prednosti – 23:22. Dragan Adžić je tražio tajm-aut, Budućnost ima napad za izjednačenje.

Šest minuta do kraja – 20:20. Uspjela je Budućnost da se vrati nakon 17:20. Uslijedila je serija 3:0, ali dugo je trebalo našim rukometašicama da izjednače. Kaća Bulatović je najzaslužnija što se Budućnost vratila u igru!

Bukurešt na 12 minuta do kraja vodi 20:18. Dugo stoji taj rezultat, bilo je i 20:17, ali Kaća Bulatović je smanjila na 20:18. Nikako da organizuju “plave” dobar napad, nije pomogao ni igrač više. Dragan Adžić je tražio tajm-aut…

Gubi Budućnost u 41. minut 17:19. Budućnost je ponovo uspjela da poravna na 17:17, ali uslijedila su dva brza gola gostujuće ekipe, pa ponovo Bukurešt ima dva gola prednosti.

Bukurešt ima dva gola prednosti nakon pet minuta igre u nastavku. Nakon što je Kaća Bulatović poravnala na 14:14 pogodile su Jorgensen i Gulden za 14:16.

Poluvrijeme: Budućnost – Bukurešt 12:13! Bukurešt je preokrenuo u samoj završnici, pa je na odmor otišao sa golom prednosti. Neizvjesno nakon prvih pola sata igre…

Tri minuta do kraja poluvremena i dalje je neriješeno – 10:10. Nakon vođstva Bukurešta 9:8 uslijedila su dva brza gola Budućnosti za 10:9, ali ponovo je gostujuća ekipa izjednačila.

Neriješeno je poslije 17 minuta igre – 7:7. Gulden je prvo donijela Bukureštu dva gola prednosti – 6:4, ali vratila se brzo naša ekipa, da bi Rumunke povele 7:6, a onda je uslijedila sjajna kontra i pogodak Bizdre za 7:7.

Nakon deset minuta igre Budućnosti gubi 5:4. Rodrigez i Da Silva su bile precizne za 4:2, da bi Radmila Petrović iskoristila sedmerac, ali Gulden je vratila dva gola prednosti. Nakon toga na 4:5 smanjila je Neagu.

Budućnost nakon pet minuta igre vodi 2:1. Bukurešt je poveo golom Manee, ali Kaća Bulatović je prvo iskoristila sedmerac, da bi Milena Raičević preokrenula rezultat.

Budućnost je prvi međusobni duel dobila 28:22, a u dosadašnjem dijelu takmičenja ostvarila je maksimalan učinak. Podgoričanke su bile bolje od Savehofa 33:20 i Lublina 31:23. 

Bukurešt je jedini poraz doživio od Budućnosti.

Send this to a friend