Rukomet

Budućnost rutinski u Švedskoj za prvo mjesto u grupi

Švedski sastav parirao je u prvom dijelu, ali u drugom nije bilo nikakve šanse protiv šampionki Evrope.

Savehof je odlično otvorio meč, pa je na samom startu u nekoliko navrata imao tri gola prednosti (4:1, 6:3). Odbrana Budućnosti u tim momentima nije bila na nivou, ali je serijom 3:0 u 12. minutu stigla do poravnanja na 6:6. Prvo vođstvo Podgoričanke su imale u 21. minutu 9:8, a na odmor su otišle uz višak 14:11.

Drugo poluvrijeme bilo je prava rukometna klinika, posebno za igru u odbrani. Plavo-bijele čitavih 14 ipo minuta nijesu primile gol pa su serijom 6:0 stigle do nedostižne prednosti od 20:11.

Taj je višak omogućio Draganu Adžiću da pruži šansu i najmlađima i da odmori startnu bekovsku liniju (Knežević, Bulatović, Neagu) i Draganu Cvijić. U odsustvu Radmile Petrović, Mehmedović i Pavićević odigrale su čitav meč.

Najefikasnija u našem timu bila je Katarina Bulatović sa šest golova, četiri je dala Biljana Pavićević, po tri Mehmedović, Ahruk i Raičević. Fenomenalna Marta Žderić sakupila je 17 odbrana uz preko 50 odsto uspješnosti.

Plavo-bijele već u petak u Morači dočekuju Lublin, a večeras su osigurale prvo mjesto u grupi i sedam bodova da prenesu u drugu fazu takmičenja.

Send this to a friend