Rukomet

Demonstracija sile: Budućnost šampion Evrope!

Budućnost nije mogla bolje da otvori meč. Iako je Neagu nezgodno stala na startu i morala da napusti teren na kratko, “plave“ su povele 4:0. Tek u petom minutu Larvik je preko Nore Merk prvi put pogodio.

Upravo Merk je bila u tim trenucima nezaustavljiva, sa dva gola smanjila je na 3:4. Ipak, golovima Kaće Bulatović i Neagu Budućnost je pobjegla na tri. U 20. minutu Budućnost je ponovo pobjegla na četiri gola – 9:5. Opet je Kaća pokrenula “plave“ fantastičnim projektila sa distance.

Odbrana je funkcionisala sjajno. Trener Larvika je pokušavao sa izmjenama, ali bez uspjeha. Razbranila se i Klara Voltering, pa je Budućnost uz raspoloženu Kaću Bulatović pobjegla na 14:8 nakon prvih pola sata igre.


Foto: ehffinal4.com

Budućnost je fenomenalno otvorila i drugi dio meča. Nastavila je Kaća Bulatović da pogađa, pa je podgorička ekipa došla na 20:11. Tada je proradila i Dragana Cvijić, a Larvik je bio potpuno izgubljen.

Čuvala je Budućnost osam golova razlike sve do 47. minuta, kada je došlo do pada u igri. Anja Edin je bila nezaustavljiva, nizala je sjajne pogotke, pa je Larvik prišao na 22:18. Imao je Larvik napad da priđe na tri gola, ali Voltering je sjajnom odbranom sačuvala prednost.

Malo se trgla Budućnost, uslijedila su dva sjajna pogotka za 26:20, nakon čega nije bilo vremena za Larvik. Nora Merk je do kraja sa dva gola ublažila poraz Larvika. Budućnost je dominirala u Ligi šampiona cijele sezone, bila je nevjerovatna na završnom turniru i potpuno zasluženo “plave“ će donijeti trofej u Crnu Goru!


Foto: ehffinal4.com

Najefikasnija u šampionskom timu bila je Katarina Bulatović sa sedam, Majda Mehmedović je postigla šest, dok je Dragana Cvijić postigla četiri gola. U poraženoj ekipi Merk se istakla sa deset pogodaka.

TOK MEČA:

60′ – Budućnost je šampion Evrope – 26:22! Larvik je uspio da smanji na 22:18 i imao je napad da priđe na tri, ali Voltering je sjano odbranila, a zatim je Radmila Petrović vratila pet golova prednosti. Ponovo je Larvik smanjio na četiri – 24:20, ali uslijedila su dva sjajna gola, prvo je Cvijić bila precizna, a zatim i Radmila poslije sjajne akcije sa Majdom Mehmedović. Merk je sa dva gola uspjela samo da smanji na 26:22.

51′ – Budućnost vodi 22:16. Anja Edin se razigrala, vezala je čak četiri gola i smanjila na 21:16. Ipak, Milena Knežević je postigla važan gol iz teške pozicije, a zatim je Marta Žderić odbranila sedmerac i sačuvala 22:16.

46′ – Budućnost vodi 21:13. Čuva Budućnost veliku prednost. Oko pet minuta “plave“ nijesu dale gol, ali nije mnogo golova ni Larvik u tom periodu postigao – samo jedan (Anja Edin). U 46. minutu sjajna asistencija Neagu za Majdu, koja je precizna sa pozicije pivota i opet osam golova prednosti.

40′ – Budućnost održava veliku prednost – 20:12. Nora Merk je pogodila sedmerac, a onda je Cvijić dva puta sjajno razgrnula odbranu Larvika i pogodila mrežu, da bi Anja Edin smanjila na 20:12.

36′ – Budućnost vodi 18:10! Kaća Bulatović je sjajno otvorila drugi dio igre, zatim je uslijedio gol Lavrika sa igračem manje, upravo je Bulatović isključena. Ipak, Budućnost je postigla dva gola sa igračem manje (Knežević, Neagu), a nakon prvog gola Anje Edin, Majda je realizovala kontru za ubjedljivih 18:10.

30′ – Budućnost na poluvremenu vodi 14:8! Fantastična partija Kaće Bulatović. Upravo ona je prvo pogodila za 12:7, zatim je Majda iskoristila kontru, a nakon što je Brejstol smanjila na 13:8, Kaća je novim projektilom postavila konačnih 14:8 nakon prvih pola sata!


Foto: ehffinal4.com

25′ – Budućnost vodi 11:7. Larvik je golovima Brejstol i Merk prišao na dva gola, ali Bizdra je pogodila sjajno, a onda je uslijedila bomba Kaće Bulatović sa deset metara za četiri gola prednosti. 

20′ – Budućnost vodi 9:5. Katarina Bulatović i Neagu su postigle sjajne pogotke, pa je Budućnost ponovo pobjegla na četiri gola. Imala je Neagu šansu da uveća na pet, ali nije iskoristila sedmerac, pogodila je stativu. 

15′ – Budućnost vodi 7:5. Katarina Bulatović je prekinula seriju Larvika, a zatim je Neagu iskoristila sedmerac za 6:3. Uzvratila je Merk takođe sa sedam metara, dok je Cvijić postigla prvi gola na meču, a Hamerseng je probila našu odbranu za 5:7.

10′ – Budućnost vodi 4:3. Nora Merk je nezaustavljiva, sva tri gola je dala za Larvik. Budućnost već šest minuta bez postignutog gola, Radmila Petrović je u međuvremenu promašila i sedmerac, a nijesu “plave“ iskoristile ni igrača više.

5′ – Sjajan početak Budućnosti. Povrijedila se Neagu na startu, ali čini se da će se vratiti u igru. Ipak, i bez nje Budućnost je vezala četiri sjajna gola (Mehmedović dva puta, Bulatović i Petrović), jedan sa igračem manje. Prvi gol za Larvik postigla je Nora Merk tek u petom minutu.

1′ – Kakav peh na startu, Kristina Neagu se povrijedila, nezgodno je stala, mora da napusti teren, nadamo se da će se vratiti…

Budućnost je rutinski savladala Vardar u polufinalu (27:17), dok je Larvik bio bolji od Dinama (31:22).

Dragan Adžić je ulogu favorita prepustio sjajnom Larviku, ali “plave“ imaju kvalitet za novi trofej Lige šampiona.

U meču za treće mjesto Vardar je bio bolji od Dinama (28:26).

Send this to a friend