Rukomet

FOTO: Rusija ubjedljiva i u Baru: Crna Gora bez SP

Znalo se i prije revanša da će Crna Gora teško nadoknaditi sedam golova prednosti, ali se očekivao bolji i jači otpor u Baru. Ipak, oslabljeni tim Ljubomira Obradovića doživio je još ubjedljiviji poraz u Baru.

Rusija je dominirala tokom cijelog susreta, samo sredinom prvog dijela naši su bili bolji, ali kratko je trajala dobra igra našeg tima.

Već u 14. minutu Rusija je pobjegla na 9:5. Ipak, nakon toga uslijedio je najbolji period u igri naše ekipe. Odlično smo odigrali u narednih pet minuta u odbrani, briljirali smo i u napadu, pa smo serijom 4:0 izjednačili na 9:9.

Međutim, došlo je do neshvatljivog pada u igri naše selekcije, do kraja prvog dijela nijesmo postigli nijedan gol, dok su Rusi serijom 6:0 pobjegli na 15:9.

U nastavku je Rusija lako kontrolisala meč. Nijesu dozvolili da se Crna Gora ponovo vrati u igru, čak su u finišu i uvećali prednost i zasluženo slavili sa 29:19.

Danijel Vukićević je bio najbolji u našem timu sa pet golova, dok su po četiri postigli Ševaljević i Grbović. U ruskom timu Kovaljev je postigao sedam golova.

Bez Božovića, Borozana i Lipovine nijesmo mogli više, ništa od plasmana na Svjetsko prvenstvo, sada moramo da se okrenemo kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, koje počinju u novembru, a opet ćemo igrati sa Rusijom, jer smo u istoj grupi. Nadamo se da ćemo biti uspješniji.

TOK MEČA:

Kraj meča, Rusija je bila ubjedljiva i u Baru – 29:19. Rusi su dominirali i u drugom meču, ništa od Svjetskog prvenstva za Crnu Goru…

42′ – Rusi kontrolišu igru u nastavku, na 18 minuta do kraja imaju ubjedljivu prednost – 20:13.

30′ – Katastrofalan finiš prvog dijela naše selekcije. Od 22. minuta nijesmo postigli nijedan gol, a primili smo šest, pa Rusi na odmor idu sa 15:9.

22′ – Vratila se Crna Gora u igru – 9:9! Odlična serija naših od 5:0 za izjednačenje. Popravili smo igru u odbrani, Rusi bez gola više od pet minuta.

14′ – Ne piše se dobro našoj selekciji, nakon 14 minuta gubimo 9:6. Previše griješimo u ofanzivi, dok u odbrani ne možemo da zaustavimo nijedan napad Rusije.

7′ – Neriješeno je nakon sedam minuta igre – 3:3. Moraće naši mnogo bolje da odigraju u odbrani, ako žele da nadoknade minus iz prvog meča…

1′ – Počeo je duel u Baru…

Crnogorci su u finišu prvog meča u Moskvi znatno smanjili svoje šanse da se domognu rukometnog Mundijala. Mogli su do poraza od četiri razlike koji bi ostavio nadu da se može igrati na prvenstvu u Francuskoj početkom naredne godine, ali je na kraju poraz bio od 29:22.

Rusi će večeras imati i podršku sa tribina. 30-tak mladića sa zastavama Rusije i Srbije dočekalo ih je aplauzom.

Početničke greške u finišu meča odvele su “Lavove” u ubjedljiv poraz, međutim oni kao i uvijek odbijaju da se predaju i pokušaće u 60 barskih minuta da dođu do čuda.

Bekovska linija će biti dodatno oslabljena pošto pored povrijeđenih Božovića i Borozana neće biti ni Lipovine koji je juče napustio nacionalni tim.

Bez obzira na sve moramo da vjerujemo, a ko u čuda vjeruje…

Send this to a friend