Rukomet

“Lavovi” na minus sedam, Mundijal daleko

Nisu uspjeli izabranici Ljubomira Obradovića da ostvare aktivan rezultat pred revanš u Baru.

Sedam golova prednosti za “baćuške” su skoro pa nedostižna za našu selekciju.

Držali su se “lavovi” do posljednje trećine prvog dijela kada je popustila igra u napadu.

Kaznila je to iskusna ruska reprezentacija i do odlaska na odmor došla do pet golova viška.

Početak drugog dijela nije obećavao jer je brzo Rusija došla do ogromnih plus osam, ali su uzvratili naši snagom volje.

Razigrao se mladi Radović, odbranio je i Mijatović sedmerac i Crna Gora je uspjela da smanji na 20:17.

Međutim, nakon tajm auta domaća reprezentacija opet je zaigrala bolje, raspucali su se Atman i Šipurin, uz konstantno odličnog Šelmenka.

Ipak, i u takvom odnosu snaga Crna Gora je bila na prihvatljivom zaostatku pred revanš od četiri-pet pogodaka, ali su početničke greške u posljednjem minutu omogućile Rusima da sa sedam golova mirno pripremaju revanš u Baru.

Najefikasniji u pobjedničkoj selekciji bio je Sergej Šelmenko sa sedam, dok je Dmitrij Žitnikov meč završio sa pet golova. Istakao se i Pavljenko među stativama sa 16 uspješnih intervencija.

U crnogorskoj selekciji, koja je bila oslabljena neigranjem Vuka Borozana i Miloša Božovića, najbolji je bio Vasko Ševaljević sa sedam, dok je Stefan Čavor dodao četiri pogotka.

 

Revanš u Baru je u srijedu od 18 sati.

Tok meča:

Kraj u Moskvi, ubjedljiv poraz “lavova”, početničke greške u finišu i ogromnih sedam golova prednosti imaće Rusi pred revanš u srijedu u “Topolici”.

56′- Imali su naši priliku da smanje zaostatak, napade kod minus četiri, a onda dva jeftina gola i majstorija Atmana za 26:21.

50′- Opet su se Rusi odlijepili na šest razlike, ali je finim golom sa distance Ševaljević smanjio, 25:20.

45′- U talasu dobre igre Crna Gora je poslije gola Petričevića smanjila na 20:17, ali je nakon tajm auta domaća selekcija preko Šipurina i Šelmenka vratila pet golova viška, 22:17.

40′- Malo su se naši vratili u meč, dva gola dao je Mirko Radović, odbranio je i Mijatović sedmerac, a onda je Čavor pogodio za 19:15.

35′- Potpuni raspad sistema na startu nastavka, nekoliko lakih golova poslije početničkih grešaka smo primili, Rusi imaju veliku prednost, 18:11.

Na poluvremenu Rusi vode 13:9. Držala se Crna Gora do posljednje trećine prvog dijela, a onda je uslijedio pad, prije svega u napadu, kada u tri situacije sa igračem više nismo uspjeli da napravimo razliku. Tri gola dao je Ševaljević, dok je u domaćem timu najefikasniji Šelmenko sa četiri pogotka. Odličan je među stativama gola Rusije Pavljenko sa osam uspješnih intervencija.

25′- Bila je Rusija u seriji od 3:0, a onda je Atman sa sedam metara pogodio stativu. Lijep gol postigao je Ševaljević, ali je Šelmenko poentirao za 11:8.

20′- Nije Crna Gora uspjela da postigne gol sa igračem više. Kaznio nas je Šelmenko poslije isključenja Nemanje Grbovića. 9:7.

15′- I dalje se hrabro drže “lavovi” Ljubomira Obradovića. Stigao je i gol sa krila Mirka Radovića, jedino nemamo rješenje za raspoloženog Šelmenka, koji je već postigao tri pogotka. 8:7.

10′- Efektno je pogodio Ševaljević, pa Vujović sa sedam metara. Prethodno smo primili jeftine golove od Šelmenka i Dibirova sa krila. 5:4.

5′- Dobar početak naše selekcije, lijepi golovi Čavora i Vujovića, koji je pogodio nakon cepelina. Atman i Šelmenko u elementu sa druge strane, dali su po gol 2:2.

“Baćuške” kao favoriti ulaze u ovaj duel, a naši momci će pokušati da ostvare što bolji rezultat pred revanš u Baru, koji se igra u srijedu.

Isti rivali igrali su u januaru na Evropskom prvenstvu u Poljskoj, kada je Rusija pobijedila 28:21.

Crna Gora je dosad jednom učestvovala na Svjetskom prvenstvu i to 2013. godine u Španiji.

Send this to a friend