Rukomet

Moćna Budućnost srušila Midtijland i tradiciju

Izabranice Dragana Adžića pokazale su zašto su evropske šampionke i izjednačile se sa Đerom na vrhu tabele grupe 2 i pobijedile u Ikastu prvi put još od 2003. godine.

Uz to, naše djevojke izborile su i plasman u četvrtfinale Lige šampiona, a do kraja Elitne runde boriće se za bolju startnu poziciju pred nokaut fazu.

Midtijland je samo djelimično tokom prvog poluvremena bio ravnopravan rival Budućnosti, ali kada su Podgoričanke uspjele da steknu četiri gola viška uoči odlaska na odmor, bilo je jasno da bodovi odlaze u glavni grad naše zemlje.

Budućnost nije pokolebalo ni isključenje Marte Žderić nakon 20 minuta, a šansu je na pravi način među stativama iskoristila talentovana Ljubica Nenezić.

U nastavku je prednost došla i do deset golova, pa se pitanje pobjednika nije postavljalo.

Katarina Bulatović dala je sedam golova, a Kristina Neagu pet puta je tresla mrežu rivala.

 

U sljedećem kolu u derbiju za sedam dana će “plave” ugostiti Đer.

Tok meča:

55′- Kontroliše Budućnost vođstvo, miran finiš je pred našom ekipom, s obzirom da vodi 23:16.

50′- Proradio je opet napad naše ekipe, tandem Bulatović-Neagu donosi sigurnost u ofanzivi. Šest golova prednosti, na 10 minuta prije kraja, 22:16.

45′- Nekoliko loših minuta Budućnosti poslije tajm auta Midtijlanda. Serija domaćih od tri pogotka, pet minuta nije naš šampion dao gol. Međutim i dalje pet gola viška, 19:14.

40′- Uragan iz Podgorice u nastavku, nekoliko lakih golova, Bulatović, Irman, pa kontra i pogodak Cvijićeve za 19:11.

36′- Proradila je Dragana Cvijić na startu nastavka sa dva pogotka, a poentirala je Kristina Neagu. Sigurnih 16:11.

Vodi Budućnost 13:9 na poluvremenu. Pet golova za Kaću Bulatović, po tri za Neagu i Mehmedović. “Plave” su ostale bez prvog golmana Marte Žderić, koja je polovinom prvog dijela po mišljenju sudija u pokušaju da spriječi kontru napravila faul za isključenje. Šansu među stativama dobila je i zasad iskoristila talentovana Ljubica Nenezić.

25′- Serija Budućnost 4:1 (dva gola za Kaću, po jedan su dodale Majda i Neagu), Podgoričanke opet na maksimalnih plus četiri, 11:7.

20′- Odličnu defanzivu igrale su naše djevojke, bez primljenog gola osam minuta, a onda pogodak domaćih za 7:4. Potom je uslijedila kontra Dankinja i po mišljenju sudija prekršaj golmana naše ekipe Marte Žderić, koji je kažnjen isključenjem i sedmercem poslije kojeg je Midtijland smanjio na 7:5.

15′- Pet minuta bez gola je Budućnost, Englert među stativama domaćih ima šest odbrana, naša Marta Žderić zaustavila je pet udaraca. “Plave” vode 5:3 na polovini prvog dijela.

10′- Serija “plavih” od četiri pogotka i odličnih 5:2 na isteku 10. minuta.

5′- Povela je Budućnost preko Mehmedović, a onda dva gola za domaće. Dosta se griješi sa obije strane na startu, Dankinje vode 2:1.

Poslije jučerašnje očekivane pobjede Đera nad Bukureštom 28:22, Podgoričanke moraju da slave u Danskoj kako bi ostale na diobi prve pozicije u grupi 2 i omogućile sebi da u sljedećem kolu u “Morači” protiv Mađarica rješavaju prvo mjesto u grupi pred nokaut fazu.

Budućnost na pobjedu na terenu Midtijlanda (ranije Ikasta) čeka još od 2003. godine, tako da “plave” posebno motivisane ulaze u ovu utakmicu.

U grupi 2 juče je bodove upisao i Vardar, koji je rutinski na svom terenu savladao Savehof 37:25.

Send this to a friend