Rukomet

Nema odmora: Rukometašice odigrale kontrolni meč sa Rusijom

Rezultat nije bio važan, selektori Dragan Adžić i Jevgenij Trefilov željeli su da vide u kakvom su stanju igračice tri dana pred početak takmičenja.

„Bilo je očigledno da su umorne od puta, jer smo dan ranije doputovali u Rio. Ušli smo svjesno u taj rizik, ali željeli smo da odigramo tu utakmicu, jer nekoliko djevojaka nije odigralo punim intezitetom turnir u Holandiji. Probali smo neke stvari, vidjeli to što smo htjeli i bila je to korisna provjera“, kazao je Adžić.

Meč između naših “lavica” i Rusije posmatrao je čuveni crnogorski rukometaš Veselin Vujović, koji će na OI u Riju predvoditi rukometaše Slovenije.


Foto: COK

Minute u duelu sa Rusijom dobila je i Marija Jovanović, koja je prije pet mjeseci imala tešku povredu ligamenata koljena.

„Osjećala sam se kao kada sam počinjala karijeru. Uželjela sam se igre, svega lijepog što donosi sport kojim se bavim, tako da sam presrećna. Jasno je da je iza mene dug period oporavka i da neću biti na nivou na kome bih željela da budem, ali isto tako moram da se trudim da svaki minut koji provedem na terenu iskoristim na najbolji način u korist ekipe. Jedina misao kada sam se povrijedila bila mi je da neću moći da budem dio tima na Olimpijskim igarama, ali sada sam ponosna na sebe što sam uspjela. Znači mi što sam uz ekipu, ali cilj mi je da zaigram i da budem od koristi, a ne samo da budem alternativa“, kazala je Jovanović.

Naredna tri dana biće posvećena pripremi za mečeve sa Španijom.

„Španija je bila veoma ozbiljna u pripemnim mečevima, ima jedan od najiskusnijih sastava na turniru. Vjerujemo da ćemo se adekvatno adaptirati na vremensku razliku i uslove, da nas obaveze oko ceremonije otvaranja, noć uoči meča, neće mnogo poremetiti. Španija je nezgodan i komplikovan rival, ali u prošlosti smo pokazali da možemo da nađemo rješenje za takvog rivala i potrebno je to da ponovimo“, kazao je Adžić.

Send this to a friend