Rukomet

Nezaustavljiva Budućnost ovjerila prvo mjesto u grupi!

Dinamo je samo u prvom dijelu prvih pola sata parirao Budućnosti. Gostujuća ekipa je zahvaljujući raspoloženoj Kočetovoj imala prednost na startu 4:2. Ipak, probudila se Budućnost sredinom prvog dijela, Katarina Bulatović je bila razigrana, a onda joj se pridružila Cvijić, pa su “plave“ preokrenule na 7:5 u 17. minutu.

Mehmedović je potom iskoristila kontru za 8:5, zatim je Dinamo smanjio na 8:6, da bi Katarina Bulatović vratila tri gola prednosti. Kočetova je smanjila na 9:7, a Milena Knežević i Neagu donijele najveću prednost crnogorskoj ekipi do tada – 11:7. 

Nastavila se odlična igra Budućnosti, Neagu je bila precizna za 12:7. Ipak, brzo su gostujuće rukometašice smanjile na 12:8, a u samom finišu Katarina Bualtović je iskoristila sedmerac, dok je u posljednjoj sekundi nakon sjajne akcije Dinamo postavio konačnih 13:9 u prvom poluvremenu.

Trener Dinama je iznenadio odlukom da na startu drugog dijela pruži šansu mlađim rukometašicama. To je Budućnost znala da iskoristi, pobjegla je na 17:10, pa je bilo jasno da će to biti nova ubjedljiva pobjeda.

Dragan Adžić je u finišu takođe pružio šansu mlađim rukometašicama, koje su je odlično iskoristile. Na kraju se jedino Dalbi nije upisala u listu strijelaca. Najefikasnija u timu Budućnosti bila je Neagu sa sedam pogodaka, Katarina Bulatović je postigla šest, a Žderić je upisala 13 odbrana. U protivničkoj ekipi istakla se Kočetova sa četiri gola.

TOK MEČA:

60′ – Fantastična igra Budućnosti večeras! Pružio je Adžić priliku i mlađim igračicama, koje su je sjajno iskoristile. Na kraju se samo Dalbi nije upisala u listu strijelaca. Budućnost je osigurala prvo mjesto u Grupi 1 – 26:18.

51′ – Budućnost sigurnom igrom čuva prednost. Biće ovo nova pobjeda crnogorske ekipe, kojom će potvrditi osvajanje prvog mjesta u grupi. Na devet minuta do kraja naš tim vodi 21:15.

43′ – Budućnost vodi 18:12. Sigurno igra Budućnost i čuva prednost. Milena Knežević i Neagu održavaju veliku prednost “plavih”. 

36′ – Katarina je iskoristila sedmerac na startu drugog dijela, a nakon pogotka Dinama, Neagu i Radmila Petrović su donijele Budućnosti šest golova prednosti – 16:10.

30′ – Milena Knežević je pogodila u 27. minutu za 12:7, to je najveća prednost Budućnosti do sada na meču. Ipak, brzo su gostujuće rukometašice smanjile na 12:8, a u samom finišu Katarina Bualtović je iskoristila sedmerac, dok je u posljedjnjoj sekundi nakon sjajne akcije Dinamo postavio konačnih 13:9 nakon prvih pola sata.

26′ – Odlična igra Budućnosti. Mehmedović je iskoristila kontru za 8:5, zatim je Dinamo smanjio na 8:6, da bi Katarina Bulatović vratila tri gola prednosti. Kočetova je smanjila na 9:7, a Milena Knežević i Neagu donijele najveću prednost crnogorskoj ekipi – 11:7.

17′ – Neagu je postigla prvi gol za 4:4, a onda je Cvijić vezala tri gola, pa Budućnost u 17. minutu ima prednost 7:5. U seriji Budućnosti 5:1, El Gau je jedino savladala odličnu Martu Žderić.

12′ – Dinamo vodi 4:3. Kočetova stvara dosta problema odbrani Budućnosti, postigla je do sada tri gola, ali raspoložena je i Katarina Bulatović, koja je nakon sjajnog prodora pogodila za 3:4.

7′ – Nakon sedam minuta neriješeno je – 2:2. Budućnost je oba gola postigla sa sedam metara, a precizna je bila Katarina Bulatović.

Crnogorski prvak prvi međusobni duel u Volgogradu dobio je 25:18. Budućnost je trijumfalno završila takmičenje u B grupi sa pet pobjeda i porazom, a u glavnu rundu prenijela je sedam bodova. 

U glavnoj rundi, osim Dinama, savladala je i Lajpcig 28:21 i Krim 23:20.

Send this to a friend