Rukomet

Ništa od odbrane titule: Đer bolji od Budućnosti!

Budućnost nažalost neće imati priliku da odbrani titulu prvaka Evrope. Izabranice Dragana Adžića poražene su u polufinalu od Đera. Mađarska ekipa je zasluženo prošla u finale, jer je bila bolja, posebno u odbrani.

Naša ekipa nije bila kompletna, a sredinom prvog poluvremena Dragana Cvijić je zaradila dvije lične greške, pa ni ona nije mogla da pruži maksimum do kraja meča.

Đer je fantastično igrao u odbrani, potpuno je zaustavio našeg pivota, Dragana Cvijić nije postigla nijedan gol.

Gotovo sve vrijeme Budućnost je jurila prednost. Đer je u završnici prvog dijela briljirao, iskoristio je greške Budućnosti i pobjegao na tri gola prednosti – 11:8.

Očekivala se reakcija Budućnosti, a na samom startu drugog dijela raspucala se Neagu, pa je naša ekipa serijom 4:0 preokrenula na 12:11. Činilo se da će stvari doći na svoje i da će kontrolu preuzeti Budućnost.

Međutim, u 36. minutu Budućnost sa dvije igračice više nije postigla nijedan gol, dok je Loke uspjela da savlada Martu Žderić za 14:13. Nakon toga je došlo do novog pada u igri crnogorske ekipe, pa je Đer pobjegao na dva gola prednosti.

Neizvjesno je bilo do kraja, Budućnost je jurila rezultat, a Đer je čuvao prednost. U samoj završnici naš tim je imao četiri napada za izjednačenje. Imali smo dva zicera sa krila, ali rukometašice Budućnosti nijesu bile precizne.

Neagu je bila najefikasnija u podgoričkom timu sa šest golova, dok su po četiri pogotka postigle Kaća Bulatović i Milena Raičević. U protivničkom timu Amorim, Suland i Grot postigle su po četiri gola.

TOK MEČA:

Kraj, Đer je slavio sa 21:20. Budućnost je cijelo vrijeme jurila rezultat, a onda u samoj završnici imala četiri napada da poravna, ali Đer je sačuvao svoju mrežu.

55′ – Na pet minuta do kraja Đer vodi 19:18. Važan gol za 19:18 postigla je Milena Raičević, Budućnost je i dalje u igri, ali sve manje vremena za preokret.

50′ – Na deset minuta do kraja Đer vodi 18:16. Gubila je Budućnost 17:14 nakon očajnog perioda u igri crnogorskog tima, ali smo uspjeli da se vratimo i smanjimo na 17:16. Ipak, Grot je pogodila i vratila dva gola prednosti Đeru.

42′ – Đer opet ima dva gola prednosti – 16:14. Budućnost je u 36. minutu imala dvije igračice više, ali nije postigla nijedan gol, a Loke je uspjela da savlada Žderić. Nakon toga bolja igra Đera, koji opet igra odlično u odbrani.

36′ – Fantastično je Budućnost otvorila drugi dio meča, serijom 4:0 “plave” su preokrenule na 12:11. Međutim, Đer je uzvratio serijom 2:0, pa domaća ekipa ponovo vodi – 13:12.

Kraj prvog dijela, Đer vodi 11:8. Bolja igra Đera, Budućnost bez pravih akcija u napadu, a naš tim je i u problemu, jer Dragana Cvijić ima već dva isključenja. Sa druge strane Loke predvodi Đer, zahvaljujući njoj domaća ekipa ima tri gola prednosti.

25′ – Đer vodi 8:7, a Budućnost je u problemu, jer Dragan Cvijić ima dva isključenja. Đer često igra sa igračem više, što za sada domaća ekipa koristi i ima prednost.

18′ – Kao što se i očekivalo, neizvjestan meč u Budimpešti, nakon 18 minuta neriješeno je – 4:4. Izuzetno je raspoložena Marta Žderić, odbranila je sedmerac i nekoliko zicera.

10′ – Nakon deset minuta igre neriješeno je – 2:2. Samo četiri gola su pala, odlično igraju u odbrani obje ekipe…

1′ – Počeo je duel u Budimpešti…

Mnogi su istakli da je ovo finale prije finala te da će ekipa koja prođe u finale i osvojiti trofej.

Ove sezone dva meča su odigrali Đer i Budućnost, a obje ekipe su zabilježile po pobjedu.

Crnogorski tim je blagi favorit, a nema sumnje da nas očekuje spektakularan meč.

Send this to a friend