Rukomet

Obradović pozvao 20 igrača za Srbiju i Island, debituje Lazović

Crnogorski rukometaši će u utakmici četvrte grupe kvalifikacija, protiv Srbije igrati 10. juna u Baru i protiv Islanda 14. u Rejkjaviku.

Crna Gora je nakon četiri kola prva na tabeli sa šest bodova, drugo mjesto dijele Island i Srbija sa po pet dok je na poslednjem mjestu Izrael bez bodova.

Crnogorski rukometaši u dosadašnjem dijelu takmičenja pobijedili su Island u Baru i dva puta Izrael, dok su u gostima poraženi od Srbije. Ukoliko pobijede Srbiju u Baru izboriće plasma na EP.

Obradović je pozvao 20 igrača među kojima je debitanta pivota novosadske Vojvodine Vuka Lazovića.

U reprezentaciju se vraća i desno krilo, Marko Lasica, a na spisku je i 17-godišnji supertalentovani desni bek Branko Vujović.

Na spisku su golmani – Rade Mijatović (Čurgoj, Mađarska), Mile Mijušković (Kangas, Španija) i Radivoje Ristanović (Balingen, Njemačka)

Krila – Miloš Vujović (Pečuj, Mađarska), Milan Popović (Lovćen), Fahrudin Melić (Pari Sen Žermen, Francuska), Mirko Radović (Valans, Francuska) i Marko Lasica (Anagenis, Grčka)

Bekovi – Vasko Ševaljević (Hanover, Njemačka), Vuko Borozan (Libek, Njemačka), Bogdan Petričević (Miluz, Francuska), Mirko Milašević (Bijer, Francuska), Božo Anđelić (Malme, Švedska), Miloš Božović (Gorenje, Slovenija), Vladan Lipovina (Veclar, Njemačka), Stefan Čavor (Čurgoj, Mađarska)i Branko Vujović (Kjelce, Poljska)

Pivoti – Nemanja Grbović (Cegled, Mađarska), Branko Kankaraš (Mersin, Turska) i Vuk Lazović (Vojvodina, Srbija).

Okupljanje reprezentacije zakazano je za 1. jun.

 

Send this to a friend