Rukomet

Oslabljene šampionke Evrope bolje od Savehofa u Skoplju

Aktuelne šampionke Evrope kao i u duelu protiv Rostov Dona u prvom kolu u kojem su poražene (26:22), nastupile su bez tri igračice iz startne postave (Kristina Neagu i Majda Mehmedović su bile u sastavu, ali nijesu ulazile u igru jer su nedovoljno oporavljene, dok Katarina Bulatović zbog povrede nije ni putovala sa ekipom u glavni grad Makedonije), a meč su prelomile na početku drugog poluvremena kada su nakon četiri vezana gola povele 17:10. Budućnost je slobodna u ponedjeljak, a u zavisnosti od ishoda mečeva posljednjeg kola u grupnoj fazi, igraće i meč za plasman koji je na programu u utorak.

U duelu protiv švedskog tima koji će biti protivnik i u grupnoj fazi Lige šampiona, ”plave” su dobro krenule i povele 4:2 nakon što je pogodila Milena Raičević, ali je uslijedilo izjednačenje (4:4).

Savehof je nakon perioda bolje igre došao do tri gola prednosti (8:5), ali su naše šampionke uzvratile sa četiri vezana gola i pogotkom Đurđine Jauković preokrenule (9:8). Do kraja prvog poluvremena, ”plave” su vođstvo uvećale na tri gola – 13:10.

Sjajan početak drugog poluvremena izabranica Dragana Adžića odlučio je pobjednika – Jauković je postigla dva gola (jedan iz sedmerca), pogodile su i Dragana Cvijić i Biljana Pavićević za vođstvo 17:10.

Budućnost je sedam golova viška imala i sredinom drugog poluvremena kada je Jauković pogodila za 19:12, ali se Savehof nije predavao, pa je pet minuta prije kraja meča smanjio zaostatak na samo dva gola (22:20).

”Plave” međutim, nije dozvolile švedskom timu da preokrene, pa su ostvarile prvu pobjedu na veoma jakom turniru u Skoplju.

– Bolji osjećaj i odnos djevojaka na terenu nego u duelu protiv Rostova. Uvjerili smo se u kvalitet Savehofa sa kojim ćemo igrati u grupnoj fazi Lige šampiona. Ovo je veoma korisna provjera koja nam je potvrdila da maksimalno ozbiljno moramo spremiti meč protiv švedskog tima u Ligi šampiona, iako nemaju nekoliko igračica iz prošlogodišnjeg sastava. Sve djevojke su igrale, uključujuči i golmanku Ljubicu Nenezić i sve su dale doprinos u ovoj pobjedi. Realno je da ćemo u meču za plasman igrati protiv Lajpciga, a ne protiv Vardara kako smo priželjkivali. Lajcpig je jači nego prošle sezone, imamo iskustvo igranja protiv njih i siguran sam da će nam i taj meč mnogo značiti. Vjerujem da će se do utorka oporaviti i Neagu i Mehmedović, oporavak ide planiranim tokom, ali nijesmo željeli da rizikujemo protiv Savehofa – kazao je nakon meča trener Adžić.

Đurđina Jauković je bila najefikasnija sa osam golova, Milena Raičević, Dragana Cvijić i Kinga Ačruk po četiri puta su se upisale u strijelce, dok su Suzana Lazović i Biljana Pavićević postigle po dva. Dijana Ujkić upisala je jedan pogodak.

Marta Žderić imala je 10 odbrana, dok je Ljubica Nenezić pored svog imena upisala dvije uspješne intervencije.

Budućnost je slobodna u ponedjeljak, a u zavisnosti od ishoda mečeva posljednjag kola u grupnoj fazi, igraće i meč za plasman koji je na programu u utorak.

Send this to a friend