Rukomet

Pero Milošević okuplja Crnogorce u Politehnici

Navodi se da je Milošević potpisao ugovor na dvije godine. Nekadašnji juniorski reprezentativac Crne Gore pojačao je klub čiji je šef stručnog štaba Pero Milošević, prvi selektor muške reprezentacije u nezavisnoj državi. Trofejni stručnjak nedavno je produžio ugovor do 2019. godine.

Milošević je u Crnoj Gori igrao za Lovćen i u dva navrata za Budvansku rivijeru. Bio je član katarske Al Garafe, u Španiji nosio je dres Teukre, Alhesirasa, Badahose i Kuenke, a u Italiji ekipe Terama (u sezoni 2012/2013 bio prvi strjelac lige sa 188 golova) i Fondija. Prošlu sezonu proveo je u turskom Niluferu iz Burse, sa kojim je bio šesti u prvenstvu.

Politehniku je, prije Miloševića, pojačao i bivši crnogorski reprezentativac Marko Simović. Desni bek potpisao jednogodišnji ugovor, a protekle dvije sezone je igrao takođe u Rumuniji, za CSM Bukurešt. On je karijeru počeo u rukometnoj školi Pera Miloševića, u Budvi. Igrao je i za Budvansku rivijeru, Vardar (tri titule i četiri Kupa Makedonije, te trofej u SEHA ligi), katarski Al Ahli i turski Ankaraspor, odakle se prije dvije sezone preselio u Bukurešt. Reprezentativnu karijeru počeo je u juniorskoj selekciji Makedonije, a u dresu Crne Gore nastupio je na Svjetskom prvenstvu u Španiji 2013. godine i šampionatu Evrope u Danskoj 2014.

Vuk Milošević i Marko Simović su povećali crnogorsku koloniju u Politehnici, jer su, osim trenera Pera Miloševića , članovi tog kluba Marko Pejović i Marko Lasica (produžili ugovor do 2018. godine).

Ugovor na dvije sezone sa Politehnikom produžio je i Makedonac Zlatko Daskaloski, bivši golman Lovćena. Politehnika je prošle sezone zauzela treće mjesto u prvenstvu Rumunije.

Send this to a friend