Rukomet

PSŽ najbogatiji klub Evrope, Kil nedostižan u Njemačkoj

Na zvaničnom sajtu najjačeg rukometnog ligaškog takmičenja objavljeni su budžeti ekipa koji će se boriti za trofej, a ubjedljivo najviše para ima Kil.

Taj klub stvorio je budžet od 9,5 miliona eura. Tri miliona manje za plate i ostale troškove ima Felnsburg, Rajn Nekar Leven je prijavio budžet od 5,7 miliona, dok je na četvrtom mjestu Hamburg sa 5,2 miliona eura. Libek za koji nastupaju naši reprezentativci Vuko Borozan i Vuk Lazović ima prijavljen budžet od 3,7 miliona, dok Veclar takođe naših Vladana Lipovine i Stevana Vujovića na raspolaganju ima 3,3 miliona. Balingen našeg golmana Raša Ristanovića može da potroši do 2,5 miliona, dok je „najsiromašniji“ Ajzenah sa budžetom 1,9 miliona. 

Ipak vjeruje se da Njemci ne prijavljuju baš čitav budžet već dio ostavljaju sa strane kako bi se “osigurali” najveći transferi.

Njemački klubovi najviše ulažu u rukomet, a da popularnost raste pokazuje i činjenica da su budžeti porasli za 3 odsto u odnosu na prethodno ljeto. 

Po statistici najbogatiji klub u Evropi je PSŽ koji po sezoni potroši 14,5 miliona eura, dok je na drugom mjestu Vesprem sa 13 miliona.

Send this to a friend