Rukomet

Rukometašice Budućnosti, bez Kaće Bulatović, na turnir u Skoplju

 Izabranice Dragana Adžića će u grupi igrati protiv ruskog Rostova i švedskog Savehofa, dok će u utorak protivnik u meču za plasman biti tim iz druge grupe u kojoj su pored domaćina Vardara, Lajpcig i Podravka. Nakon dvije sedmice priprema na Žabljaku i osvajanja drugog mjesta na turniru u Bukureštu, na kojem su upisale pobjedu i doživjele dva poraza, aktuelne šampionke Evrope kroz mečeve u glavnom gradu Makedonije, nastaviće da podižu formu i da se uigravaju pred početak nove sezone u najkvalitetnijem evropskom takmičenju.

”Plave” su savladale Rostov Don u prvom meču na turniru u Bukureštu, dok će Savehof biti jedan od rivala u grupnoj fazi Lige šampiona.

Ukoliko izbore plasman u finale, naše šampionke vjerovatno će odmjeriti snage protiv domaćina Vardara, rivala u polufinalu posljednja dva izdanja Lige šampiona i tima koji će biti protivnik u glavnoj rundi ovogodišnjeg izdanja elitnog klupskog takmičenja.

Budućnost u Skoplju neće biti kompletna, jer trener Dragan Adžić zbog povrede neće moći da računa na desnog beka Katarinu Bulatović, koja neće putovati sa ekipom.

– Zbog udarca koji je doživjela u duelu protiv Bukurešta, Katarina Bulatović mora da pauzira narednih desetak dana, ali dobro je da nije u pitanju teža povreda. I Kristina Neagu ima određenih problema sa zadnjom ložom, ali putuje sa nama i trebalo bi da bude u kombinaciji za mečeve u Skoplju. Vjerujem da će ostali bekovi nadomjestitini Kaćino odsustvo i da ćemo predstojeća tri meča iskoristiti na najbolji način. Imamo dobre protivnike, protiv Rostova smo već igrali u Bukureštu, dok će veoma značajan biti duel protiv Savehofa kako bi se uvjerili u njihove kvalitete jer smo u istoj grupi u Ligi šampiona. Vjerujem da ćemo izboriti plasman u finale jer bi nam to dalo mogućnost da odmjerimo snage protiv vrhunskog tima kao što je Vardar, koji će nam biti rival u glavnoj rundi Lige šampiona. Nijesmo kompletni, ali svaki meč moramo da iskoristimo na najbolji mogući način, jer nas do početka nove sezone u Ligi šampiona, očekuje još samo turnir u Ljubljani – kazao je Adžić.

”Plave” u petak preko Beograda putuju za Skoplje, a u popodnevnom terminu će trenirati u glavnom gradu Makedonije. Prvi protivnik na turniru, u subotu od 18 sati biće Rostov, a u nedjelju u istom terminu, odmjeriće snage protiv Savehofa. Ponedjeljak je slobodan dan, a mečevi za plasman na programu su u utorak.

Send this to a friend