Rukomet

Rukometašice Budućnosti poražene u finalu od Bukurešta

Rumunski tim koji će biti protivnik i u grupnoj fazi Lige šampiona, vodio je tokom čitavog meča i došao do trofeja, a trener Adžić zadovoljan je izdanjem koje su pružile njegove izabranice u glavnom gradu Rumunije. Budućnost je na turniru u Bukureštu savladala Rostov Don (26:23), a poražena je i od Baja Marea (23:22). Treće mjesto na turniru u Bukureštu osvojio je Vardar, četvrti je Rostov Don, peti Baja Mare, a posljednji Brašov. Bile su to prve provjere za ”plave” nakon dvije sedmice priprema na Žabljaku. Naredna provjera biće turnir u Skoplju, koji je na programu od 29. avgusta do 1. septembra i na kojem će pored domaćina Vardara, učestvovati Savehof, Lajpcig, Podravka i Rostov Don.

Bukurešt je u finalu turnira čiji je bio domaćin vodio od početka, ali su naše šampionke bile u igri do finiša i pokazale da mogu da pariraju i timovi koji su znatno ranije počeli pripreme za novu sezonu. Domaćin je ipak, slavio i osvojio trofej na veoma jakom turniru koji je okupio sjajne timove.

Budućnost je u glavnom gradu Rumunije upisala pobjedu (Rostov Don), a poražena je i od Baja Marea.

Katarina Bulatović je bila najefikasnija u porazu od Bukurešta sa osam golova, dok su Dragana Cvijić i Kristina Neagu postigle po pet.

Majda Mehmedović je tri puta zatresla protivničku mrežu, Radmila Petrović i Kinga Ačruk po dva, a Radmila Petrović je upisala jedan pogodak.

Marta Žderić je imala 13 odbrana, dok je Ljubica Nenezić imala jednu uspješnu intervenciju.

Send this to a friend