Rukomet

Sjajan program rukometnog kampa u Budvi, Veselin Vujović opet uz Z23

Čak oko 200 mališana u obje konkurencije će u narednih nedelju dana trenirati sa našim najboljim trenerima (Perom Miloševićem, Rankom Popovićem, Ratkom Đurkovićem…), koje će predvoditi trener Zagreba i ujedno selektor Slovenije Veselin Vujović, dok će klinci upijati iskustvo od naših rukometaša Mladena Rakčevića, Igora Markovića…, ali i nekoliko švedskih trenera, koji su redovni na ovom kampu, s obzirom da je Roganović u toj zemlji rukometaš broj jedan.

– Trudimo se da kamp iz godine u godinu bude sve organizovaniji, atraktivniji, da gosti budu zadovoljni, a sigurni smo da smo i ovog puta na pravi način mališanima osmislili dan. Veliku zahvalnost dugujem mojim saradnicima, bez kojih sigurno sve zamisli ne bi bile sprovedene u djelo, a takođe sam mnogo srećan što je jedna trenerska veličina kao što je Veselin Vujović i ovoga puta sa nama. Mislim da je u ovom trenutku ovaj kamp čak popularniji u Švedskoj nego kod nas, a to potvrđuju činjenice da smo već u martu bili puni što se prijava tiče. Sigurno da smo imali još više mjesta da bi sve bilo popunjeno. Koncept kampa je zamišljen tako da to bude razmjena iskustava između skandinavske i balkanske škole rukometa, a isto tako i prilika za mlade Šveđane da zajedno sa svojim roditeljima provedu nezaboravnu nedjelju dana i uživaju na našem primorju – kazao je Roganović.

Najveća novina ove godine je veliki turnir na kraju kampa.

– Svake godine pokušavamo da goste prijatno iznenadimo sa novim stvarima, tako da smo i ove pomjerili granice i od sada ćemo svaki kamp završavati sa međunarodnim turnirom gdje bi se ekipe iz Skandinavije takmičile u fer plej duhu sa ekipama sa Balkana, a od sledeće godine imamo i najave dolaska ekipa iz drugih država. Već se prijavilo dvadesetak ekipa, drago mi je da su se sami interesovali za učešće, a takođe zahvalnost dugujemo i rukometnom portalu Handball Montenegro koji redovno obavještava javnost o svemu šta radimo“, kazao je Roganović.

Legendarni Veselin Vujović i ove godine došao je da bude dio kampa.

– Sa posebnim motivom dolazim da budem dio kampa Z23. Prije svega sam ovdje zbog velikog poštovanja koje imam prema Zoranu Roganoviću kao igraču i kao čovjeku, a što se tiče samog kampa smatram da je isti najorganizovaniji u regionu, ali i šire, jer je Zoran sa svojim saradnicima osmislio fenomenalan plan i program, da je polaznicima kampa svaki dan ispunjen ne samo rukometom, već i drugim stvarima koje nudi naše prelijepo primorje. Iskoristio bih priliku da pozovem čelnike Ministarstva turizma koji bi trebalo da prepoznaju ono što Zoran radi i da mu pruže podršku, jer svake godine preko 200 ljudi iz Švedske zahvaljujući ovom kampu posjeti naše primorje – kazao je Vujović.

Na presu je bio i prvi čovjek RK Budvanska rivijera Draško Vukadinović, koji će dati svoj doprinos u organizaciji turnira.

– Čast nam je što ćemo imati priliku da sarađujemo sa kampom Z23, ali i sa trenerima i rukometnim radnicima koji će btii dio njega. Potrudićemo se da naš doprinos u organizaciji završnog turnira bude pravi, siguran sam da će i ljubitelji rukometa imati šta da vide, a prije svega smo srećni što će u narednih nedelju dana ovaj sport u Budvi biti tema broj jedan – kazao je Vukadinović, koji je potom poručio da će se sledeće godine u Budvi održati najbrojniji turnir u Evropi. 

Rukometaš rumunske Konstance i bivši kapiten Crne Gore Mladen Rakčević će i ovog puta biti uz Z23.

– Ja sam uvijek tu da pomognem i dam svoj skroman doprinos kada je kamp Z23 u pitanju. Drago mi je biti u društvu takvih rukometnih veličina koje će biti na kampu u narednih nedelju dana, svakim danom od njih naučim nešto novo, a što se same organizacije tiče mislim da je sigurno najbolja u regionu. Prije svega je druženje na visokom nivou, organizatori se trude da ispune svaku želju polaznika, a isti svakako mnogo nauče o rukometu – kazao je Rakčević.

Istog mišljenja je bio i Igor Marković, vječiti kapiten Lovćena, koji će sledeće sezone nastupati za mađarski Komlo.

– Smatram da je ovaj kamp prije svega velika stvar za rukometnu Crnu Goru, jer će mališani iz naše zemlje imati priliku da uče od najboljih u ovom poslu. Pozitivna stvar je i jedna novina, a to je da će polaznici kampa imati priliku da se takmiče, s obzirom da će biti organizovan kvalitetan turnir. Smatra da bi ovu šansu trebali da iskoriste i treneri u našoj zemlji, koji bi trebali u velikom broju da posjete Budvu narednih dana, jer sigurno da će imati šta da nauče – kazao je Marković.

Send this to a friend