Rukomet

Šmal i Štrlek rastužili Melićev PSŽ, Kielce u finalu protiv Vesprema

16 odbrana imao je Tijeri Omejer, 10 golova pogodio je Mikel Hansen međutim to nije bilo dovoljno da se Pari sen Žermen nađe u finalu. Prvi put od 1993. za trofej će igrati tim iz Poljske, a svakako da je nevjerovatno važan za to bio Slavomir Šmal koji je sa 14 odbrana pogurao svoj tim do pobjede.

Bio je to spektakularan meč, vrlo neizvjestan, a poljski sastav je u prvom poluvremenu uspio da održi egal iako je francuski tim imao i do tri gola viška, a Hansen je za prvih 30 minuta dao čak devet golova. U drugom dijelu sjajni bek većinom je bio na klupi jer je trener Serdarušić odlučio da mu je potrebnija dobra igra u odbrani i bolje rješavanje 1 na 1 situacija , međutim to je u finišu izostalo.

Kielce je odigralo nekoliko vezanih sjajnih odbrana, a Štrlek je postigao tri od posljednja četiri gola i na minut ipo prije kraja donio je svom timu maksimalnih i presudnih 28:25. Naš Fahrudin Melić nije dobio šansu u timu PSŽ-a.

Vesprem je večeras u Kelnu, u polufinalnom meču završnog turnira, nakon produžetaka savladao njemački Kil 31:28 i drugi put uzastopno, ukupno treći put u klupskoj istoriji, izborio finale.

Mađarski tim nema trofej Lige šampiona, a finalista je bio i 2002. godine. Utakmica je u regularnom toku završena neriješeno 25:25 (12:15). Kil je u regularnom toku bio bliži finalu, minut i 40 sekundi prije kraja imao je dva gola prednosti, ali nije uspio da je sačuva.

Vesprem je do izjednačenja i produžetaka došao golom Slovenca Gašpera Marguča u posljednjim sekundama utakmice. Mađarskog prvaka, koji je ove sezne osvojio i SEHA ligu, do pobjede i finala predvodili su Momir Ilić sa osam i Marguč sa šest golova.

U njemačkom timu, koji je tri puta bio prvak Evrope, najbolji je bio Marko Vujin sa osam, dok je gol manje postigao Domagoj Duvnjak.

Send this to a friend