Rukomet

Uzalud sjajna forma: Obradović ponovo izostavio Nebojšu Simića

Naš nacionalni tim će plasman na kontinentalni šampionat tražiti u grupi sa Švedskom, Rusijom i Slovačkom.

Selektor Obradović na spisak nije uvrstio Vladana Lipovinu, koji je ljetos za vrijeme baraž mečeva za odlazak na Svjetsko prvenstvo sa Rusijom kazao da neće igrati za nacionalni tim dok je sadašnji stručnjak na kormilu.

U timu i pored sjajne forme i dalje nema ni golmana Nebojše Simića, koji briljira među stativama švedskog Kristijanštada.

Okupljanje nacionalnog tima zakazano je za 31. oktobar, dok će prvi meč naša selekcija odigrati 3. novembra u Lundu, protiv Švedske. Nakon duela u Skandinaviji, tri dana kasnije “lavovi” će u Baru dočekati Rusiju.

Na spisku selektora Obradovića nalaze se:

golmani – Rade Mijatović (Meškov Brest/Bjelorusija) i Mile Mijušković (Benidorm/Španija);

krila – Miloš Vujović (Tatabanja/Mađarska), Milan Popović (Vac/Mađarska), Mirko Radović (Valens/Francuska) i Marko Lasica (Politehnika/Rumunija);

pivot – Nemanja Grbović (Cegled/Mađarska);

bekovi – Vuko Borozan (Vardar/Makedonija), Vasko Ševaljević (Tuluz/Francuska), Miloš Božović (Tatabanja/Mađarska), Bogdan Petričević (Miluz/Francuska), Danijel Vukićević (Borac/Bosna i Hercegovina), Vladimir Osmajić (Budvanska rivijera), Stefan Čavor (Curgi/Mađarska), Branko Vujović (Kielce/Poljska) i Žarko Pejović (Dankerk/Francuska).

Send this to a friend