Tenis

Đoković od ivice poraza do finala Sinsinatija

Srpski teniser plesao je po ivici poraza jer je nakon izgubljenog prvog seta u drugom propustio priliku da servisima kod rezultata 5:3 obezbijedi odlučujuću dionicu, a potom u taj brejku gubio sa 3:0 i 5:4 uz prednost mini brejka za, do tog trenutk,a raspucanog Dolgopolova.

Ipak, uspio je da se izvuče i prvu set loptu sjajnim forhendom, koji skoro da nismo vidjeli do tog momenta dobije taj brejk sa 7:5.

Generalno, u prva dva seta navijači su mnogo više uživali u potezima Dolgopolova, dok im je najbolji svjetski teniser ostao dužan.

Nakon dobrih prvih servisa Ukrajinac bi po navici hvatao forhend u penjanju i u tim situacijama obično nije bilo spasa za Đokovića.

Međutim, kada je izjednačio u setovima stekao je psihološku sigurnost, koju je pretočio u lagani trijumf u odlučujućoj dionici.

Đoković je obezbijedio plasman u šesto finale u isto toliko Mastersa na kojima je učestvovao ove godine. U prethodnih pet navrata osvojio je četiri titule, uz poraz od Endija Mareja prošle nedjelje u Montrealu.

Dolgopolov je večeras propustio drugu priliku da ove godine zaustavi Đokovića jer je na Mastersu u Majamiju vodio 1:0 u setovima i 4:1 u drugom setu. Ipak, s obzirom da je kroz kvalifikacija došao do glavog žrijeba u Sinsinatiju, može da bude ponosan na igre na ovom turniru.

Novak će za jedinu titulu na turnirima iz Masters serije, koja mu nedostaje u karijeri igrati protiv pobjednika duela između Endija Mareja i Rodžera Federera.

Jasno je da će mu u petom finalu Sinsinatija za titulu trebati više nego što je pokazao u polufinalu.

Send this to a friend